Video: üle La Manche`i ujuda üritanud ekstreemujuja suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nick Thomas
Nick Thomas Foto: Youtube

Inglasest ekstreemujuja oli La Manche´i väina ületamisel lõpusirgel, kuid ta süda ei pidanud vastu ja saatjatel tuli ta veest välja tõmmata.

45-aastane Nick Thomas oli treeninud, et läbida 33 kilomeetrit külmas vees, kuid pärast 16 tundi kestnud ujumist tekkisid tal terviseprobleemid, edastab sky.news.com.

Päästjad võtsid mehe kesköö paiku kohaliku aja järgi päästepaadile, kus talle tehti südamemassaaži ja kunstlikku hingamist. Kui jõuti Prantsusmaale Calais`sse, siis viis kiirabi ta haiglasse, kus ta suri natuke enne kella 3.00.

Prantsuse politsei teatel sai ujujale saatuslikuks südame seiskumine.

Üle La Manche´i ujumise föderatsiooni teatel tõmmati ujuja veest, kui tal oli jäänud läbida vähem kui kaks kilomeetrit.

«Üle La Manche´i ujumise puhul on tegemist esktreemspordiga, ta teadis, millega riskib. Ta armastas ujumist ja ta ujus väga hästi. Meie mõtted on tema perekonnaga,» seisis teates.

Shropshire`ist Ellesmere`ist pärit Nick Thomas oli kogenud pikamaaujuja, kes eelmisel korral ületas La Manche´i edukalt 2014. aastal.

Briti välisministeeriumi teatel aitavad nad Thomase perekonnal ta surnukeha Prantsusmaalt Ühendkuningriiki transportida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles