Briti väitel on Islamiriigi hukkamisvideol timukaks tema poeg

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13-aastane JoJo on pildil paremalt teine
13-aastane JoJo on pildil paremalt teine Foto: Youtube

Islamiriigi ühel propagandavideol olev teismeline poiss on ühe britist isa sõnul tema poeg.

Anonüümseks jääda soovinud isa teatel oli ta poeg normaalne ja lõbus poiss, kes nüüd on ajupesu tõttu muutunud Islamiriigi timukaks, edastab The Independent.  

Islamiriik avaldas hiljuti uue propagandavideo, millel on see poiss hukkaja rollis, hoides relva kurdist vangi kuklal.

Mehe väite kohaselt on see terrorist tema 13-aastane poeg JoJo, kes sündis 2004. aastal Kentis, kuid tema ja ta naine läksid lahku. Naine astus hiljem islami usku, abiellus islamistiga ning läks koos tema ja oma pojaga 2013. aastal Süüriasse. Meedia andmetel hukkus naise teine mees 2015. aastal ameeriklaste korraldatud droonirünnakus.

«Ta oli suurepärane ja nutikas laps. Mul on valus näha, et mu poeg on kaugel maal ajupestud ja temast on saanud tapja,» teatas mees.

Lapse ema, 47-aastast Sally Jonesi, keda tuntakse ka kui Umm Hussain Birtaniya, peetakse nii Ühendkuningriigis kui kogu maailmas ohtlikuks terroristiks.

«Olen vihane selle tõttu, et Sally manipuleerib oma pojaga. Poiss ei ole milleski süüdi, ema lihtsalt kasutab teda oma auahnete eesmärkide nimel ära,» teatas peresõber.

Islamiriigi propagandavideol on lisaks Briti poisile näha veel nelja poissi, kes hoiavad oranžides tunkedes meestel relva kuklas. Oletatakse, et need ohvrid on Islamiriigi kätte langenud kurdivõitlejad.

Poisi nime videol ei mainita, kuid väidetavalt kutsutakse teda Abu Abdullah al-Britani, mida kannavad mitmed Suurbritanniast pärit võitlejad.

Briti siseministeeriumi teatel on nad sellest videost teadlikud, kuid ei soovi selle kohta veel kommentaare jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles