Video: Süürias sõjaoludes sündinud Siiami kaksikud ei jäänud ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias sõjaoludes sündinud siiami kaksikud
Süürias sõjaoludes sündinud siiami kaksikud Foto: Youtube

Üks kuu tagasi sündisid Süürias mässuliste poolt kontrollitavas Damaskuses Siiami kaksikud Moaz and Nawaz al-Hashash, kes ei jäänud südameprobleemide tõttu ellu.

Abiorganisatsioon Süüria Punane Poolkuu viis kaksikud Damaskuse erahaiglasse, kus nad jäid ootama välismaale südame- ja eraldamisoperatsioonile viimist, kuid lapsed surid sel kolmapäeval, edastab AFP.

Kaksikud sündisid 23. juulil Damaskuse eeslinnas Ida-Ghoutas, piikonnas kus varasemal ajal toimusid mässuliste ja valitsusvägede vahel ägedad lahingud ning leidis aset rida keemiarelvarünnakuid.

Kaks poissi olid kokku kasvanud rinnaosast, kohe pärast sündi diagnoositi neil südame- ja maksaprobleem.

Süüria Damaskuse lastehaigla sai tänu heategevusorganisatsioonile Association Terre des Hommes kokkuleppele Itaalias Roomas asuva Bambino Gesu haiglaga, et lapsi opereeritakse seal.

«Olime allkirjastanud juba kõik vajalikud dokumendid, et lapsed viia Itaaliasse operatsioonile, kahjuks surid kaksikud südameseiskumise tõttu,» teatas Süüria Punane Poolkuu.

Punase Poolkuu esindaja Mona Kurdy teatel hakkas kaksikute tervis enne plaanitud reisi Itaaliasse halvenema.

Süüria Ameerika meditsiiniühing küsis, et miks hoiti Siiami kaksikud ligi kaks nädalat Damaskuse haiglas, kuigi tegemist oli kiiret sekkumist vajava meditsiinijuhtumiga.

Süüria arstide sõnul takistas kaksikute varasemat välismaale viimist Süüria valitsuse ja meditsiiniametnike liiga aeglane tegutsemine, samuti poliitika, sest lapsed taheti saata riiki, millel oleks Süüriaga head suhted.

Meditsiinitöötajate teatel on Süürias veel lapsi, kes vajaksid mõnes välisriigis kiiresti operatsiooni, kuid bürokraatlikud takistused lükkavad seda edasi ja võivad veel laste elusid nõuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles