Team 2020 eesmärk on viia Eesti golfimängija Tokio suveolümpiamängudele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf Aitab 2016
Golf Aitab 2016 Foto: Edmond Mäll

 

Eesti Golfi Liit on käima lükanud ainulaadse, vajaliku ja põneva tulevikuprojekti, mis peaks Eesti golfi maailmakaardile viima ja selleks on Team 2020 ehk siis tegu on meie golfimängijate ettevalmistusprogrammiga suurteks tiitlivõistlusteks ja Tokyo suveolümpiamängudeks.

Team 2020 eesmärk on, et vähemalt üks Eesti golfimängija jõuaks Tokio suveolümpiamängudele aastal 2020.

See eeldab ennekõike Euroopa tippu jõudmist. Eesti tasemel on Eesti Golfi Liit seadnud selle presidendi Marko Kaljuveeri eestvedamisel missiooniks olla golfi eestvedaja Eestis ja eesmärk on viia golf seitsme enim harrastatava spordiala hulka, mis tähendab 10 000 harrastajat.

Team 2020 koosneb kolmest alajaotusest, kuhu kuuluvad nii poisid kui tüdrukud. Ühe grupi suuruseks on 10 -12 sportlast, sõltuvalt noorte sportlikest tulemustest. Täiskasvanute gruppi kuuluvad täielikult golfile pühendunud sportlased, kelle eesmärgiks on saada lähitulevikus professionaalseks mängijaks või õpetajaks.

Grupis U18 on noored, kes treenivad koduklubi juures etteantud mahus kooli kõrvalt ja kelle eesmärk on pärast keskkooli lõpetamist golfiga tipptasemel jätkamine.

Grupi U15 moodustavad 11-15-aastased noored, kes treenivad koduklubi juures etteantud mahus kooli kõrvalt, kuid kelle jaoks peab golfis säilima ka mänguline element. Nende eesmärgiks on noorte olümpiamängud 2018 Buenos Aireses ja saada EOK Solidaarsuse fondi stipendiaadiks. 

Team 2020 programmi viib ellu peatreener, kes vastutab kõigi kolme grupi tiitlivõistlusteks ettevalmistuse eest ning sõidab programmis olevatele tiitlivõistlustele koos sportlatega, tagamaks parima võimaliku tulemuse. Peatreener omab parimat ülevaadet kõigist sportlatest ja teeb koostööd klubide pro’dega. TEAM-i peatreeneriks valiti kevadel kogenud ja hinnatud soomlane Timo Karvinen.

2016 aastal võistlevad sportlased järgmistel tiitlivõistlustel: meeskondlikud EM-võistlused, Division 2 (Luxembourg, 6 sportlast); EM-võistlused individuaalsed (Eesti, kriteerumiks hcp 0.0 või parem); poiste EM-võistlused, Division 2 (Tšehhi, 6 sportlast alla 18-aastased); European Young Masters (Šveits, 2 sportlast, alla 16-aastased), The Duke of York (Inglismaa, 1 sportlane, alla 18 aastane) ja The Junior Open (Šotimaa, 1 sportlane, alla 18-aastane).

Vastavalt võimalustele saadetakse sportlased talvel laagrisse, milleks on Hispaania talvine ettevalmistus täiskasvanutele. Mängijate eesmärgid jagunevad esimeses ja teises grupis aastate kaupa kuni aastani 2020 ja kolmandas grupis kuni aastani 2024.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles