Paavst: klikkide arv ei ole kõige tähtsam

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedictus XVI
Paavst Benedictus XVI Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI loodab, et katoliiklastest blogipidajad ja sotsiaalse meedia kasutajad austaksid üksteist jumalasõna levitades ning ei keskenduks liigselt sellele kui palju klikke nende tekstid koguvad.

Paavsti sõnul peaks usklikud mõistma, et jumalasõna edastamise väärtus ei tulene sellest kui populaarseks see osutub, kirjutab AFP.

«Jumala sõna levitamine peab olema austust tekitav ning tundeküllane, mitte aga iga hinna eest tähelepanu pälviv,» teatas paavst.

Paavst ei maininud konkreetselt, kellele ta näpunäited suunatud olid. Peapiiskop Claudio Celli arvates ta teab, kes olid paavsti sihtmärgiks.

Celli sõnul suunas Benedictus XVI oma isalikud nõuanded neile katoliiklastest blogipidajatele, Youtube´i  ning teiste sotsiaalmeedia lehekülgede kasutajatele, kes kritiseerivad katoliku kiriku kõrgeid vaimulikke usu puudumise pärast.

83-aastane paavst eelistab kirjutada kõik kirjad ja kõned käsitsi ning ei tunne arvuti ja interneti vastu just suurt huvi. Oletatakse, et ta ei oska neid kasutada.

Kuid samas on paavsti lähikondlased agaralt lisanud Youtube´i uusi videoid Vatikanis toimuvast. Ka ei ole paavst Facebookis, kuid talle on selgitatud, et ka seda saaks katoliku kiriku heaks kasutada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles