Madridi uus hotell on 100 protsenti prahist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beach Garbage hotell
Beach Garbage hotell Foto: SCANPIX

Hispaanias Madridis avas uksed hotell, mis on täielikult prahist.

Saksa kunstnik Ha Schult rajas viie toaga Beach Garbage hotelli Plaza de Callaole ning see on osa Madridis toimuvast rahvusvahelisest turismimessist, edastab BBC.

Schulti sõnul on ookeanid maailma suurimad prügimäed. Kunstnik selgitas, et sellise prahihotelli loomisega soovib ta inimesed mõtlema panna, kui palju puhates randu ja merd saastatakse.

«Meie planeedi maailmameri on suurim prügimägi,» lausus kunstnik.

Prahihotelli loomisel kasutatud materjalist 30 – 40 protsenti on pärit Suurbritannia, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia ja Hispaania randadest. Ülejäänud on prügimägedelt ja kirbuturgudelt.

Projekti pressiesindaja Rose Piquerase sõnul on eesmärgiks näidata hoopis teist pilti, kui ametlik turismitööstus maalib.

«Tahame näidata, mis saab puhkuse veetmisest, kui me randu ja ookeane ei puhasta ja jätkuvalt saastame. Lõpuks mattuvad ka puhkekohad prahihunnikute alla,» lisas Piqueras.

Kõige suuremad prahihunnikud olevat Lõuna-Itaalia randades.

Beach Garbage'i hotell on avatud kuni 23. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles