Pildid ja video: Briti populaarne lastekirjanik jäi seitse nädalat tagasi kadunuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seitse nädalat tagasi jäi ootamatult kadunuks Briti populaarne lastekirjanik Helen Bailey, kes oli koos oma koeraga jalutamas.

Politsei sõnul on tegemist müsteeriumiga, mida nad lahendada üritavad, edastab The Guardian.

Baileyt ja ta koera Borist nähti viimati naise kodukohas Herefordshire`is Roystonis 15. aprillil. Naise elukaaslane Ian Stewart helistas politseisse sama päeva õhtul kui naine koju tagasi ei tulnud.

Stewarti sõnul jättis naine teate, et ta läheb jalutama, siis aga sõidab Broadstairsis asuvasse suvilasse, kuna tahab enne uue raamatu kirjutamist natuke aega üksinda olla.

Politsei uurib seoses kirjaniku kadumisega vihjeid, mida ta on jätnud oma blogisse Planet Grief. Selles on kirjanduslik lugu, kuidas inimesed lihtsalt kaovad, et alustada kuskil mujal uut elu.

Uurimise käigus on ilmnenud, et naine ei ole kasutanud pangakaarte ega midagi kuskilt ostnud, samuti ei ole ta lugenud e-kirju ega kasutanud mobiiltelefoni.

«Ta ei ole endast rahajälge jätnud. Kui ta oleks tahtnud lõplikult kaduda, oleks ta kogu oma rahatagavara arvatavalt välja võtnud. Ta ei kasuta internetti ega sotsiaalmeediat. Tema kohta puuduvad alates 15. aprillist andmed,» teatas Herefordshire´i politsei.

Veel ei ole teada, kas naise kadumisjuhtum võib olla kriminaalne ja sellega on seotud veel keegi.

Uurimine paljastas, et kirjanik ei kasutanud suvilasse minemiseks autot ega rongi, sest raudteejaama turvavideol ei ole teda näha. Ka ei üürinud ta autot ega kasutanud taksot. Suvila läbiotsimine näitas, et naist ei ole seal ja seal ei ole midagi puudutatud.

Kodune uurimine paljastas, et ta pass oli alles, samuti kõik ta rõivad ja jalatsid. Seega ei plaaninud ta kuhugi kaugemale reisida.

Politsei otsis läbi nii kirjaniku elukoha kui suvila lähedased hotellid, kuid ka sealt ei leitud teda.

Uurijate teatel saabuvad ootamatult kadunud inimesed pere juurde tavaliselt tagasi 24 – 48 tunni jooksul, kuid et keegi kauem end kuskil peidab on haruldane.

51-aastane Helen Bailey on Briti saartel tuntud lastekirjanik, kelle kuulsaim tegelane on teismeline tüdruk Electra Brown. Tüdruku isal on keskeakriis, ta noorem vend jäi poevargusega vahele ja ta merisiga «läks hulluks».

Viimastel aastatel on Bailey kuulsust kogunud ka oma blogikirjutistega, milles ta pajatab avameelselt oma mehe John Sinfiledi uppumissurmast 2011. aastal Barbadosel. See kannab pealkirja «When Bad Things Happen in Good Bikinis». Lisaks kirjeldab ta leseks olemist ja kohtumist oma praeguse elukaaslase Ian Stewratiga, kes samuti on lesk.

Briti politsei võrdles lastekirjanik Bailey kadumist krimikirjaniku Agatha Christie kadumisega 1926. aastal ja leidis mitmeid sarnasusi.

Uurijate arvates ei ole Bailey inimene, kes tahaks kadumisega kuulsust koguda ja siis ootamatult välja ilmuda. Christie juhtumi puhul oli kirjanikul mälukaotus.

Facebookis käivitati kampaania Where is Helen Bailey?» (Kus on Helen Bailey?)

Politsei teatel ei ole neil ühtegi viidet, et kirjanik oleks enesetapu teinud.

Bailey vend esines Briti riigitelevisoonis kutsudes kaaskodanikke üles andma teada kui nad kirjanikku kuskil märkavad ja kui Helen ise näeb üleskutset, siis pere juurde tagasi tulema.

«Meie arvates oli kirjanikul loominguline puhang ja ta tahtis kuskil vaikses kohas midagi kirja panna. See on kõige tõenäolisem stsenaarium. Ta sai kuskil inkognito peavarju, kus ta kirjutada saab,» teatas politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles