Video: Eesti lapsed on õnnetud, sest koolisüsteem näeb neis vaid tulevasi töörügajaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu koolilapsed ja õpetajad jooksmas marti. Õpetaja Kristel Lauk (valge vesti ja musta mantliga), õpetaja Kadri Tukk (lõngas vuntsidega, pruunika mantliga, tuttidega müts), lapsed Iti Lauk (kõige väiksem), Kathrin Vähi (heleda kasukaga), Emma Lauk (pruuni nahkjopega), Karl Caspar Sünter(sinise salliga) ja Elen Mägi (rohelise salliga).
Ruhnu koolilapsed ja õpetajad jooksmas marti. Õpetaja Kristel Lauk (valge vesti ja musta mantliga), õpetaja Kadri Tukk (lõngas vuntsidega, pruunika mantliga, tuttidega müts), lapsed Iti Lauk (kõige väiksem), Kathrin Vähi (heleda kasukaga), Emma Lauk (pruuni nahkjopega), Karl Caspar Sünter(sinise salliga) ja Elen Mägi (rohelise salliga). Foto: Liis Treimann

Hariduskonverentsil tõdeti, et tänane koolisüsteem toodab vaid tulevasi töörügajaid, kelle ülesanne on tagada majanduskasv.

Eesti lapsed on õnnetud, sest koolisüsteem näeb neid vaid kui tulevasi töörügajaid, kelle ülesanne on tagada majanduskasv. Nii kurdeti Uue Ühiskonna Loomise konverentsil.

Konverentsi tutvustavad avasõnad on järgmised: «Anglo-ameerikaliku hariduse strateegia huvides on üksnes sobiva kontingendi ettevalmistamine tööturule ehk inimest ei väärtustata tema terviklikkuses. Inimesest on paraku selles süsteemis saanud majanduskasvu instrument, inimene kui hingelisvaimne olend on järjest enam surutud tagaplaanile.
»

Kuidas oleks võimalik süsteemi muuta, sellest lähemalt videos!

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles