Popstaar Prince`il ei olnud testamenti, vara jagamine võib kesta aastaid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prince
Prince Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal, 21. aprillil surnud popstaar Prince ei jätnud endast testamenti, mille tõttu võib ta vara jagamine kujuneda vastuoluliseks ja pikaajaliseks.

Mille tõttu 57-aastane Prince Rogers Nelson suri, ei ole veel teada, kuid ta pärandit puudutav on jõudnud avalikusse, edastab Reuters.

Prince´i õde Tyka Nelson paljastas, et ta vennal ei ole testamenti ja ta vara täpne suurus ei ole teada. Popstaaril on kokku viis poolõde.

Prince oli kaks korda abielus, kuid need abielud lõppesid lahutusega ning ta ainus poeg suri imikuna 1996. aastal.

Minnesota osariigi, kus Prince elas, seaduse järgi pärivad lahkunu vara, kui ei ole testamenti, vennad ja õed või poolvennad ja –õed.

Prince`i vara suurus on nii ta lähedastele kui sõpradele mõistatuseks, kuid fakt on see, et tal on 27 miljoni dollari eest kinnisvara. Lisaks on ta osanik mitmes plaadi- ja kontserte korraldavas firmas, ta muusikalise pärandi suurus arvatakse olevat üle 500 miljoni dollari.

Muusiku õde Tyka Nelson soovib, et Minnesota osariik määrab isiku, kes vaatab Prince´i pärandi üle ja jagab seda vastavalt seadusele.

Minnesotas tegutseva advokaadi Stephen Hopkinsi arvates on ebatavaline, et nii jõukas isik nagu Prince suri testamenti tegemata, sest sellisel juhul võtab vara jagamine kaua aega.

«Sugulased on tema vara jahil, võib tekkida palju probleeme, mille lahendamine võtab aastaid,» nentis advokaat.

Hopkins selgitas, et Prince`varaga tegeleva ametiisiku esmaseks ülesandeks on määrata kindlaks, kui suur vara on ning siis maksta ära kõik võlad ja maksud.

Muusikafirma Warner Music Group teatel müüdi Prince`i albumeid ta eluajal üle 100 miljoni eksemplari.

Surnud kuulsuste omanikuõiguste eest seisva firma CMG WorldWide tegevjuhi Mark Roesleri arvates kerkivad Prince`i surmajärgsed sissetulekud Marilyn Monroe, James Deani ja Elvis Presleyga sissetulekutega samale tasemele.

Majandusväljaande Forbes andmetel teenis Elvis 2015. aastal 55 miljonit dollarit.

«Kas Prince jätkab muusikaga järgmised 60 aastat? Jah, kindlasti. Ta teenib ka pärast surma kopsakaid summasid,» lausus Roesler.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles