Abraham: see on nende probleem, kes ei oska võtta asja huumoriga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Club Atlantis

 

17. detsembril toimus Club Atlantises Abrahami debüütalbumi «Piffe, plekki ja presideniks?» Tartu ametlik plaadiesitluskontsert. Pärast etteastet tunnistas Abraham, et suhtub ähvardustesse skeptiliselt ning soovitab inimestel asju mitte nii isiklikult võtta.

 

«Rahvas tuli kontserdiga hästi kaasa. Lava ees visati mulle käppa mitte keskmisi sõrmi ja selle põhjal julgen arvata, et viisid, kuidas ma ühtesid või teisi osa inimeste jaoks tundlikke teemasid sõnastan, on siiski pigem väikese osa kuulajate probleem. Nende probleem, kes ei oska võtta asja huumoriga või ei leia ülesse mu lugudest tagurpidi keeratud sarkasmi, » ütles Abraham(Lennart Lundve)

 

«Nagu küla pealt kuulda, on paar asja maru isiklikult võtnud tegelast loopinud ähvardusi ja üritanud mu esinemisi ning plaadimüüki ära keelata. Ärge unustage, et te pole enamus ja kui enamusele mu muusika meeldib, siis demokraatia põhimõtete alusel on teil õigus vait olla ja õnnelikult naeratada. Lillad. Või korraldame referendumi?»

 

Abrahamiga koostööd tegev Tommyboy lisas: «Ma olen sattunud oma elu jooksul märksa räigemate visuaalide ja tekstidega dekoreeritud näitustele või kinoseanssidele, kui seda on Abrahami laivid või album. Mulle meeldib, et Abraham suutis leida ülesse publiku jaoks (vähemalt osa) tundlikud teemad ja sõnastada need nii, et ta lood ei jäta kedagi külmaks. Roppused, tuntud tegelaste nimede kasutamine, homofoobia, jne. annavad tema loomingule konkreetsed sihtmärgid ega jäta ta teemakäsitlusi ainult sõnakõlksude tasemele. Samas minge vaadake ükskõik millise internetikommentaariumi kommentaare ja saate ehk isegi aru, et tõelised «radikaalid» eelistavad meie maal anonüümsust. Abraham seevastu on oma muusikas avalik. Keelata muusika ära? C’mon Son – nagu ütleks Ed Lover.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles