Liisi Koikson esitleb täna ETVs oma uut laulu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Koikson ja Sergo Vares filmis «Detsembrikuumus»
Liisi Koikson ja Sergo Vares filmis «Detsembrikuumus» Foto: WENN

Täna õhtul kell 22 algavas ETV jutusaates «Paar» tuleb Liisi Koiksoni esituses esmaettekandele 16. oktoobril esilinastuva ajaloolise põnevusdraama «Detsembrikuumus» samanimeline tunnuslugu. 

 

 

Laulu on kirjutanud helilooja Sven Grünberg, kes on ka filmi kogu muusika autor.  

«Detsembrikuumuse» produtsendi Artur Talviku sõnul on tunnusloo puhul tegemist väga kauni, pisut müstilise jazz-looga, mis kindlasti paljudele kõrvu ja meelde jääb.

«Lugu tuleb filmis esitlusele päris lõpus ning kannab endas filmi tulist, kuid samas karget mõtet ja meeleolu,» kirjeldas ta ning lisas, et tunnusloo esmaesitlus on justkui väike esilinastus ja seetõttu ka erilise märgilise tähtsusega.

Tunnusloole oma hääle andnud ja filmis üht peaosalist mängiva Liisi Koiksoni meelest on kogu «Detsembrikuumuse» filmimuusika harukordne, nagu film isegi.

«Iga laulja jaoks on suur sündmus, kui tema laul saab filmi tunnusmeloodiaks,» sõnas Koikson, kes tegi «Detsembrikuumuses» oma elu esimese filmirolli, kehastades kapriisset kuid vaprat noort abielunaist, kes satub 1924. aasta 1. detsembril talveöises Tallinnas kommunistliku riigipöördekatse mässukeerisesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles