Ajaloolased: Adolf Hitleril oli genitaalide väärareng (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Adolf Hitler (keskel)
Adolf Hitler (keskel) Foto: SCANPIX

Briti ajaloolased Jonathan Mayo ja Emma Craigie toovad oma uues raamatus «Hitler’s Last Day: Minute by Minute» (Hitleri viimane päev minut minutilt) esile, et natsi-Saksamaa diktaatoril oli genitaalide väärareng, kaasa arvatud ebatavaliselt väike peenis.

Juba varasemast on teada, et diktaatoril oli laskumata munand (krüptorhism), kuid uus paljastus heidab veelgi paremat valgust ta maniakaalsele isiksusele, edastab foxnews.com.

«Hitler ise arvas, et tal on kaks genitaalide väärarengut: laskumata munand ja peenise deformatsioon, mille puhul urineerimisava on organi allosas. Selle tõttu tundis ta end alaväärsena,» kirjutasid Mayo ja Craigie.

Uroloogide andmetel esineb laskumata munand ja urineerimisava väärasend sageli koos. Selle all kannatavad mehed ei saa püsti urineerida, vaid peavad istuma.

«Sell all kannatavatel meestel võib ette tulla urineerimisprobleeme, kuid ka raskusi suguühtel, sest peenis ei ole normaalse arenguga,» selgitasid uroloogid.

Hitleri ihuarst Theodor Morell ravis diktaatorit hormoonravimite, amfetamiini ja kokaiiniga, lootes et füüreri suguliige hakkab normaalselt funktsioneerima.

Ravi ei aidanud, mille tõttu Hitler kompenseeris oma ihulisi puudujääke julmuse, tapmishimu ja võimuahnusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles