Herta otsis poole sajandi eest kadunud õetütart

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sind otsides - Herta õetütar jäi leidmata
Sind otsides - Herta õetütar jäi leidmata Foto: ETV

Seekordses ETV saates «Sind otsides» lootis kadunud pereliikme leida Herta.

Rohkem kui 50 aastat tagasi leidis Herta õde Saima oma eluõnne Gruusia noormehes, kes kauni Eesti neiu pärast abiellumist oma kodumaale viis.

Sellest ajast algas tihe kirjavahetus siiajäänud pereliikmetega, mis kulmineerus teatega, et Saima ootab last. «Siis, kui me saime teada, et Saimal sünnib laps, oli meie rõõm muidugi üüratu,» meenutas Herta.

Õnn jäi aga üürikeseks. Üsna pea pärast tütrekese sündi selgus, et Saimaga ei ole asjad hästi. «Tema mehelt Grisalt tuli meile kiri, et Saima jäi pärast sünnitust väga haigeks,» rääkis Herta.

Ema sõitis Gruusiasse, kus selgus, et haiget tütart koos imikuga ta Eestisse toimetada ei saa. Otsus väike Olja kuni Saima paranemiseni isa juurde jätta tundus tol hetkel igati mõistlik, aga saatusel olid taas omad plaanid. Saima tervis ei taastunud ja ühendus Gruusiaga katkes.

«Oleme harva kohanud nii suurt visadust ja tahet oma kadunud lähedase leidmisel nagu seda on ilmutanud Herta,» tunnistas saatejuht Margit Kilumets. «Kirjad erinevatele instantsidele, otsimine saatkonna ja saadikute kaudu, ühenduse võtmine Venemaa saatega «Zdi menja» - kõike seda oli Herta proovinud enne, kui otsustas oma muret ka meie meeskonnaga jagada.»

Jõudu õetütre otsinguteks on andnud ema viimane soov, kes surivoodil palus, et kui Herta vähegi saab, siis otsigu ikka Olja üles.

Seekord tegi «Sind otsides» koostööd Gruusia sarnase saate toimetajaga. Tema abiga leiti naine, kelle arvates võis Olja olla tema ema. Paraku selgus DNA-ekspertiisi abil, et tegemist polnud Herta sugulasega ning Olja jäigi leidmata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles