Raul Kalev: Vanilla Ninjast The Anilla Ninjaks

, Postimees.ee kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Kalev
Raul Kalev Foto: Erakogu

Viimased arengud eesti superstaar-ansambli pea kohal ja jalge all annavad märku bändi peataolekust. Teema ise on päevakajalisem kui oma identiteedi kaotanud «Eesti märgi» arheoloogilised kaevamised EASis.

Oma rikutuse piires minimaalse muigega suunurgas püüaksin anda ka väikese mõttepanuse eesti pealekasvava naissoo veenvate iidolite kontide väljatoomiseks tuhast.

Olles tõsihingeline Ninjade kui tõeliselt feminiinse Eesti ekspordiartikli austaja, pean kahjuks minagi alustuseks tõdema, et kunagi pisirahaks vahetatud õigused ansambli kaubamärgi jms osas on nüüd maitsmas paha.

Ironiseerijad võivad pahatahtlikult neiukestelt pärida, miks nood ise kaubamärki ära ei ostnud, vaid lasid selle ei-tea-kui-odavalt mingile ei-tea-kelle raha kulutavale tankistile müüa.

Aga mina ei ole pahatahtlik, pigem otsiks väljapääsu.

Kuigi ma pole iial näinud lepingut, millega ninja-tüdrukud oma jalast püksid omal ajal loovutasid, eeldan, et tegu oli suhteliselt tavapärase rahvusvaheliste õiguste loovutamise lepinguga.

Kui nii, siis pole bändil täna õigust kaubamärgina registreeritud ja kaitstud nimekombinatsiooni ja muu selle juurde kuuluva atribuutika kasutamiseks raha teenimise eesmärgil.

See on suhteliselt tavaline olukord pop-muusika taeva all, erandid on vaid neile staaridele, kes olid ise kuulsad enne kaubamärgi registreerimist. Milles siis peituks päästerõngas meie kaunitele neidudele?

Esiteks tuleks loota, et härra S, kes sama kaubamärgi all uut laevukest kokku klopsib, on muusikamaailmas võhik ja kukub läbi.

See tähendaks, et pärast esimesi uljaid katsetusi ja mõne täiendava miljoni kulutamist ühele plaadile, tuleks härral käpad püsti ajada ja püüda põlevat kaubamärki sularaha vastu vahetada.

Kui nii kaua kannatada jõuaks, oleks see ehk tegelike Ninjade võimalus?!

Aga kunagi ei maksa istuda käed rüpes. Härra Si kiireima libastumise huvides on võimalik palju ka ise ära teha.

Ma ei tea, kas Ninjad maksid ka kellelegi katust, kuid antud olukorda jõudmine näitab, et kui, siis vähemasti mitte õigele seltskonnale. Vene keelt kõnelavas maailmas loevad aga suhted ja eriti need, millel on ette näidata tekkelugu vanglamüüride taga ning teatud makseajalugu omadele.

Kuid kui see rong on juba läinud, tuleb ootama jääda järgmist. Tasuks otsida partnereid, kel on sidemed.

Parim kaitse on rünnak. Mina panustaks härra Si talendiotsingute luhtumisele, saates sinna kohale tüdrukuid, kes viisi ei pea, keeli ei oska, jne.

Väljavalitutele teeksin kohe pakkumise, millest nad keelduda ei tihkaks. Lisaks uuriks välja, kes on härra Si rahastajateks ja huvitatud poolteks muusikamaailmas.

Kindlasti on neil midagi varjata, mis päevavalgust ei kannata. Selle trumbiga tuleks kuluaarides tööd teha. Võib-olla on seal ühte teist maksuametile, võib-olla ka Kroonikale. Väike verevalamine ei tuleks kahjuks.

Brändi päästmiseks on ka olemas vähem hämaramaid viise - näiteks uue sarnase kõlaga, kuid erineva kirjapildiga või siis sarnase kirjapildi ja sarnase kõlaga uue kaubamärgi võtmine, selle kaitsmine eri turgudel ja ühisturnee raadiojaamadesse ning MTVsse, kus nimemuutust põhjendataks oma fännidele.

Kasutada võiks analoogset kannataja mula, nagu kasutab Eesti riik olematute küberrünnakute värssides, mille eesmärk on leida läänes liitlasi paha Venemaa vastu.

Võiks näiteks selgitada, et vene piraadid võtsid ähvardustega üle kaubamärgi, kuna selle edukus hakkas häirima nende klientidest eks-biseksuaalset vene tütarlasteansamblit.

Võiks rääkida telefonikõnedest, kus räägiti vene keeles ja ähvardustest tegevus lõpetada.

See müüks, uskuge mind. Ja analoogseid väljamõeldisi kasutab väga edukalt kogu popmuusika maailm. Tarvis on vaid see sõjakus ja energia, mis voogab ansambli lauludest, tuua ka reaalsesse ellu.

Mis puudutab nimemuutust ja selle uuel kujul lansseerimist, siis pakuks välja järgmised variandid: The Anilla Ninja, Vanilla N.I.N.J.A, Vanilja Ninza või Vanilja Ninzas Original.

Uskuge mind: aasta aega uut nime ja sellega kaasnevat müstilise nimehaaramise legendil baseeruvat kommunikatsiooni ning bändi teataks sama hästi kui varem!

Igatahes edu leidlikkuses tüdrukutele, nende advokaatidele ja muule abistajaväele!!

Ja härra Sile soovitaks püss kohe nurka visata, sest lisaks originaal-neiude kavalate strateegiate rohkusele räägivad uue Vanilla Ninja tekke vastu ka tähed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles