Indrek Tarand: kõige parem presidendikandidaat olen mina

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Kanal 2

Indrek Tarand rääkis Kanal 2 saates «Mida toob aasta 2016», kes võiks saada Eesti uueks presidendiks.

«Ma arvan, et oleks aeg proovida naispresidenti. Sest mis seal salata, kahjuks president Ilves tõestas oma teisel ametiajal, et tal pole presidentide ajaloo pingereas esikolmiku lähedale asja. Selles mõttes oleks kindlam minna stabiilsema ja turvalisema valiku peale,» ütles Tarand.

«Samas, vaatame jällegi neid parteide pikki pinke ja seal ei istu ühtegi naist. Ja kui istubki, sest tema ei saa, sest tal lihtsalt need võimed jäävad kuskile sinnamaale nagu nendel pinkidel istuvatel meestel,» nentis ta.

«Mis ma võin kindlalt ütelda, on see, et kõige parem kandidaat olen mina. Seda ma saan kindlalt väita. Aga mind ei kavatseta isegi esitada mitte. Seetõttu olen ma nagu Sergei Bubka, et ma võin mõne lati vahele ka jätta, kui on minu jaoks liiga madal kõrgus,» naeris Tarand. 

«Miks nii ütlen? Vaadake, riigikogust ja mujalt poliitilistest sfääridest kuulete ainult, et oi, kui raske meil on, meil on ainult halvad ja väga halvad valikud. Ei ole - ma võin Eesti kodanikele rahulikult kinnitada, et eksisteerib ka väga hea valik. Ta istub siin.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles