Hitleri kurikaval plaan – võtta kasutusele UFOd

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hitleri kurikaval plaan – võtta kasutusele UFOd
Hitleri kurikaval plaan – võtta kasutusele UFOd Foto: austriantimes.at

Kui Natsi-Saksamaa armee oli Teise maailmasõja ajal mitme hävitava kaotuse osaliseks saanud, hakati otsima uut superrelva, mis neil sõda võita aitaks.

Adolf Hitleri juhitud Saksamaal oli juba paar sellist, kuid nende arendamiseni jõuti sõja liiga hilises faasis, kirjutab Daily Mail.

Nõunikud käisid välja «lendavate taldrikute» idee. Nende abil tehti pommitada suurlinnu nagu London ja New York.

Poolakast ajakirjaniku ja ajaloolase Igor Witkowski väitel ehitaski Saksamaa mitu pommitamiseks mõeldud UFO prototüüpi.

UFO-programm käivitati esialgu Luftwaffe juhi Herman Göringi käe all. Kuid 1944. aastal asus seda juhtima SS-ohvitser Hans Kammler. Kammleri dokumentides seisab, et teadlased suutsid teha märkimisväärse läbimurde gravitatsiooni eiramises.

Natside UFO-projekt kandis nime Schriever-Habermohli skeem. Rudolf Schriever oli insener ja katsepiloot, Otto Habermohl aga insener. Väidetavalt valmis projekti käigus 15 sellist prototüüpi. Projekt käivitati juba 1941. aastal ning selle peakorter asus kuni 1943. aastani Prahas.

Kinnitamata andmetel katsetas Saksamaa prototüüpi 1944. aastal. Briti ajalehtedes ilmusid lood Thamesi kohal nähtud kummalise ümaraga kujuga lendavast objektist.

Samuti suhtus USA luure kuuldusesse, et Saksamaal on uus superrelv, täie tõsidusega.

1944. aastal avaldas väljaanne The New York Times loo ja foto pilvelõhkujate kohal kiiresti liikunud  ümarast lennumasinast.

Väidetavalt hävitasid natsisõja lõpupoole enamiku UFO-projektiga seotud dokumentidest. 1960. aastal olevat aga Kanada UFO-uurijatel õnnestunud luua Saksa eeskujul «lendav taldrik», mis suutis õhku tõusta.

Ka on mitmeid ülestähendusi, et suuri ümaraid lennumasinaid nähti ka pärast Teise maailmasõja lõppu 1945. aastal.

Poola ajaloolane Witkowski andis 2000. aastal välja ka sellel teemal raamatu «Prawda O Wunderwaffe».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles