Austria politsei korjas Doonaust kokku 100 000 eurot

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Möödunud laupäeval sai Austria pealinna Viini politsei teate, et inimesed hüppavad Doonausse ja arvati, et tegemist on enesetapukatsetega.

Politsei sõitis Viini 22. linnajaost läbi voolava jõe äärde ja avastas sealt midagi muud, edastab The Local.

Ilmnes, et jahedasse jõevette hüppajad ei olnud enesetapjad, vaid nad püüdsid veepinnal olnud rahatähti.

Paadis olnud politseinikud koos kaldal olnud tuletõrjujatega korjasid veest kokku umbes 100 000 eurot, mis koosnes 500 ja 100 euro väärtusega kupüüridest.

Viini politsei uurib, kust raha pärit on, kuid arvatakse, et tegemist on rahaga, millel on seos kuritegevusega. Seni ei ole keegi raha kadumisest politseile teada andnud. Politsei kuivatas kupüürid ja krimiuurijad uurivad neid detailselt.

Austria politsei pressiesindaja Roman Hahslingeri sõnul pärineb see raha suure tõenäosusega kuritegelikelt allikatelt, kuid alles uurimine näitab, kas see peab paika.

Politsei rõhutas, et tegemist ei ole võltsitud kupüüridega ning samuti ei ole Austrias kuskil pangaröövi toime pandud.

Politsei andmetel leidis raha noor mees, kes läks jõest kupüüri välja tõmbama.

Austria seadus sätestab, et kui raha leidja annab leiu  politseile, siis ta saab sellest kümme protsenti leiutasuna.

Kui vees olnud rahale ei ilmu ühe aasta jooksul omanikku, siis saab vees esimesena raha korjanud mees kogu summa endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles