Hotellis seksides tuntakse end vabamalt ja kehas tekib rohkem heaoluhormooni

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hotellis seksimist võidakse eelistada mitmel põhjusel, näiteks on seal suurem voodi või parem valgustus, sealt puuduvad perekonnapildid ning läheduses ei vedele maksmata arveid.

Seksuoloogide sõnul on tundmatus keskkonnas seks nauditavam, kuna ei ole segavaid asjaolusid, edastab Daily Mail.

Uurimine näitas, et lisaks tekib hotellis seksides kehas rohkem heaoluhormooni kui kodus magamistoas seksides.

Hormoon dopamiini tekib suures koguses, kui inimene kogeb midagi uudset.

«Hotellitoa uudsus käivitab dopamiini tootmise. See hormoon mängib rolli ka seksuaalse erutuse tekkes,» teatas psühhoterapeut Ian Kerner.

Samasugune erutatud tunneb tekib ka siis, kui üle pika aja süüakse oma lemmikrooga. See maitseb siis sama hästi, kui esimesel korral seda süües.

Dopamiin on inimorganismi üks tähtsamaid neurotansmittereid ehk virgatsaineid, mille süntees toimub närvikudedes ja neerupealiste säsis.

Lisaks dopamiinile mängivad heaolu tekkes rolli ka serotoniin ja oksütotsiin.

Kerneri sõnul tunnevad inimesed hotellis seksides, et neid ei piira raamid ja kohustused.

«Tegemist on psühholoogilise efektiga, sest hotellis olles lülitatakse end korraks tavaelust ja probleemidest välja,» lisas uurija.

Ta nentis, et naiste puhul mängib turvaline ja luksuslik keskkond seksile häälestumisel suuremat rolli kui meeste puhul. Hotellituba on üks neid paiku, kus on võimalik kiiresti lõdvestuda ning keegi ei sega.

Kerneri sõnul ei ole vaja hea seksi nimel reisida kaugele, piisab vaid väikesest keskkonnamuutusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles