Prints Charles: Süüria sõja üheks põhjuseks on kliimamuutus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Charles
Prints Charles Foto: SCANPIX

Briti kuningliku pere liige, troonipärijast Walesi prints Charles andis intervjuu kanalile Sky News öeldes, et Süürias mitu aastat kestnud kodusõja üheks põhjuseks on kliimamuutus.

Printsi sõnul on kliimasoojenemine see, mille tõttu ei suudeta Lähis-idas enam piisavalt toitu kasvatada, eluks vajalikud ressursid on hakanud vähenema ning inimeste vahel tekib aina suurem konflikt allesjäänud ressursside pärast.

«Juba 20 aastat tagasi hoiatati, et kui midagi ette ei võeta, siis võitlus loodusvarade pärast karmistub ning kuivus toob kaasa ennenägematud probleemid. Kui inimestel puuduvad toit ja vesi, siis liiguvad nad sinna, kus seda on,» selgitas sinivereline.

Charlesi andmetel on Süürias juba viimased 5 – 6 aastat olnud probleeme põua ja vee vähesusega.

«Suured inimmassid liikusid esmalt maapiirkondadest linnadesse, kus tekkis aina suurem ülerahvastatus. Mida suurem mass inimesi koos ja mida vähem ressursse, seda kergemini konfliktid tekivad,» selgitas prints.

Prints Charlesi arvates on kliimamuutuse, Lähis-Ida ja Aafrika sõjaliste konfliktide ning terrorismi vahel otsene seos.

Prints avab nädala pärast Pariisis kliimakonverentsi, kus peab kõne. Konverents kestab 30. novembrist kuni 11.detsembrini ning põhiteemaks on, kuidas hoida kliimasoojenemist alla kahe kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles