New Yorgis võeti kasutusele nutitelefoni rakendus, mis aitab võidelda terrorismiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Times Square
New York Times Square Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis osariigis ja New Yorgi linnas saab kasutada nutitelefoni rakendust, mille abil saab terrorismi vastu võidelda ja võimalikest terroristidest teada anda.

See rakendus loodi kampaania «See Something, Send Something» (Näed midagi, saada midagi) jaoks, edastab ibtimes.com.

Uus rakendus on mõeldud nii newyorklastele kui turistidele, kellel soovitatakse aina suureneva terroriohu tõttu valvel olla.

New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo teatas eile, et tegemist on tasuta rakendusega, mille abil saavad tavakodanikud terroriohust teada anda.

«Tegemist on ühe sammuga paljude seas, mille abil võitleme terrorismi vastu. Oleme pärast Pariisi rünnakuid valvel kõikide nende suhtes, kes tahavad paanikat ja hirmu külvata. Hoolimata terroristide tegevusest ja inimelude kaotusest, astume ka edaspidi julgelt nende vastu. New York on  tugevam kui kunagi varem,» teatas kuberner.

Terrorismivastase võitluse rakendust saab laadida tasuta iPhone`i ja android nutitelefonidesse.

Kodanikud saavad saata kahtlusalusest kas foto, kirjutada sõnumi või mõlemat.

Rakendusel on ka lisa, milles kutsutakse New Yorgi elanikke ja linna külastajaid olema erksad ja käima silmad lahti, märkamaks kahtlast tegevust.

New Yorgi kuberner rõhutas, et see äpp ei ole siiski alternatiiv hädaabikeskusele, kuhu tasuks helistada kui tegemist on tõelise ohu või õnnetusega.

Cuomo sõnul palkab New Yorgi metroo terroriennetamise plaani raames veel 46 politseinikku, kes kaitsevad metroojaamu ja seal liikuvaid inimesi.

New Yorgis suhtutakse pärast 13. novembri Pariisi rünnakuid võimalikku ohtu tõsiselt, sest äärmusrühmitus Islamiriik on ähvardanud ka USAs rünnakuid korraldada.

New Yorgi linnapea Bill de Blasio teatel ei lase elanikud end sellest häirida ega end terrorile allutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles