Skandaal Soomes: üliõpilased irvitasid pagulaskriisi üle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud
Süüria põgenikud Foto: SCANPIX

Soomes lahvatas skandaal Helsingi ülikooli üliõpilaste tõttu, kes korraldasid esimese kursuse üliõpilastele Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika põgenike teemalise vastuvõtupeo.

Peokutsel oli kirjas: «Paljud teie saatusekaaslased  Vahemerel ja Balkanil ei jõudnud sihtkohta, kuid teie šansid on paremad» ning töödeldud foto, millel on näha inimesi suures paadis, edastab Helsingin Sanomat.  

Esmakursuslastel soovitati kummipaadis või veoautos koht osta.

Helsingi ülikooli üliõpilaskonna juhatuse (HYY) teatel oli üliõpilaste peoteema ebaeetiline, kuna sellega irvitati põgenike üle.

«Tegemist on tundliku teemaga. Soome on aastakümneid aidanud humanitaarkriisi sattunuid. Teisest usust  ja rassist inimeste solvamine on keelatud,» teatas HYY.

HYY teatas, et ta võttis ühendust seda pidu korraldanud Rupla, Daina ja Vietti korporatsioonidega.

Rupla ühendab slaavi keelte ja kultuuri, Daina balti keelte ja kultuuri ning Vietti Venemaa ja Ida-Euroopa poliitika ja ühiskonna üliõpilasi.

Üliõpilaste peo kutse, mis oli  Facebookis ülevad koos põgenikke kujutava fotoga, eemaldati hiljem.

Soome mitmed väljaanded kajastasid juhtunut, nimetades üliõpilaste käitumist lubamatuks. Samal seisukohal olid ka Soome humanitaarorganisatsioonid.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles