Ameerika Ühendriikide heavy-metal-legend Machine Head esimest korda Eestis

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühenriikide heavy-metal legend Machine Head
Ameerika Ühenriikide heavy-metal legend Machine Head Foto: promo

9. septembril annab tuuri «An Evening with Machine Head» raames Tallinnas, klubis Factory kontserdi Ameerika Ühendriikide heavy-metal-legend Machine Head!

«Machine Head on heavy-metal-bänd, mis on pärit California osariigist Oaklandist. Bändi lõid 12. oktoobril 1991 Robb Flynn ja Adam Duce ning tegevusaja jooksul on toimunud neli koosseisumuutust. Hetkekoosseisu kuuluvad Robb Flynn (vokaal, kitarr), Jared MacEachern (bass), endine Vio-Lence kitarrist Phil Demmel ja trummar Dave McClain. Machine Head on üks uue ameerika heavy-metal-laine juhtbände.

Enne Machine Headi loomist tegutses Robb Flynn bändides Forbidden ja Vio-Lence. Kuna töö ei pakkunud piisavat rahuldust, soovis Flynn alustada kõrvalprojektiga. Tema soov lükati tagasi, mille tagajärjel ta bändist lahkus ning moodustas Adam Duce'i, Logan Maderi ning Tony Constanzaga ansambli Machine Head. Kui esimene album Burn My Eyesoli Euroopas üliedukas (tänu kajastusele MTV programmis Headbangers Ball), siis Ameerikas tõid edu alles järgmised albumid.

Seoses neljanda albumiga «Supercharger» tekkisid bändil 2002. aastal erimeelsused oma plaadifirmaga Roadrunner Records, mille tulemusena eemaldati nende lood koos loo «Crashing Around You» äsjavalminud videoga meediaväljaannetest. Mõni aeg hiljem said pooled taas kokkuleppele ning sellest ajast alates on koos välja antud kolm albumit: «Through the Ashes of Empires» (2003), bändile esimese Grammy-nominatsiooni toonud «The Blackening» (2007) ja «Unto the Locust» (2011). Oma 1994. aasta debüüdist alates on Machine Head müünud kokku 2,4 miljonit albumit.

«Tallinna kontsert sai kokku lepitud artisti mänedžeriga viimasel hetkel. «An Evening with Machine Head» tuur oli juba välja reklaamitud ja Tallinna kontserti ei olnud tuuri posteri peal kirjas. Oleme väga õnnelikud, et ikkagi saime korraldada USA suurimale heavy-metal-bändile kontserdi Eestis,» kommenteeris ürituse korraldaja Urban Culture Entertainment. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles