Politsei ajas laiali Maurice Fultoni peo Tallinna vanalinnas

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik kontrollreidil.
Politseinik kontrollreidil. Foto: Peeter Langovits


Möödunud nädala reedel katkestasid pääste- ja politseiametnikud Tallinna vanalinnas endises Heliose kinos toimunud noortepeo, kuna hoone ei vastanud ohutusnõuetele.


Politsei sai reede öösel teada Sauna tänava alguses asuvas hoones toimuvast peost. Kuna tegemist on lagunenud ja pikka aega tühjana seisnud hoonega, mis ei vasta avaliku ürituse jaoks esitatud ohutusnõuetele, suundusid asja uurima politsei ja päästeametnikud.

Viru ja Karja tänava vahelises hoovis asuv kino Helios (nõukogude ajal Oktoober) ei tegutse juba aastakümneid. Reede öösel toimunud peo peaesineja oli tuntud Briti DJ Maurice Fulton, teises ruumis pidi plaate mängima teiste hulga ka Rain Tolk.

Põhja-Eesti päästekeskuse järelevalveteenistuse juhi Ants Aguraiuja sõnul polnud hoones, kus viibis ööl vastu laupäeva kella 1 ajal hinnanguliselt 200 inimest, täidetud olulised tuleohutusnõuded. «Peopaiga vaatlust läbi viies selgus, et hoone tagavaraväljapääse polnud võimalik kiiresti avada ning evakuatsiooniteedele paigutatud kott-toolid takistasid läbipääsu. Lisaks fikseeriti kohapeal veel kümmekond tuleohutusnõuete rikkumist, mille koosmõju reaalse tulekahju puhul võinuks viia raske õnnetuseni,» selgitas Aguraiuja.

Ametnikud palusid korraldajatel pidu viivitamatult lõpetada ning inimesed hoonest välja saata.

Põhja prefektuuri kesklinna politseijaoskonna juhi Valter Pärna sõnul on tegemist korraldajate äärmiselt vastutustundetu suhtumisega ning sellise halva organiseerimise tagajärjed võivad olla väga traagilised. «Peale esinejate ja kasumi saamise tuleb kontserdi või muu rahvarohke ürituse korraldamisel esmajärjekorras mõelda just külastajate turvalisusele. On mõeldamatu, et mingi kontsert tehakse ruumides, mis ei vasta nõuetele ja teatud olukorras võivad osutuda väga ohtlikeks ruumides olijatele jaoks,» ütles Pärn Päästeteenistuse kodulehel olevas pressiteates.
 
Ürituse korraldajad olid varasemalt pöördunud Põhja-Eesti päästekeskuse tuleohutusbüroo spetsialisti poole sooviga kooskõlastada 15. oktoobril toimuv üritus. Veidi hiljem teatasid korraldajad inspektorile, et üritus jääb ära, kuna tuleohutusnõudeid peopaigas ei suudeta täita. Sellele vaatamata jätkati muusikaüritusele 75-125 krooni maksvate piletite müüki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles