«Tähesõdade» uue filmi valmimisel on tähtis roll ka eestlastest vendadel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Star Wars: Episode VII» stsenarist, režissöör ja produtsent J.J. Abrams ning Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Peter Mayhew, Bryan Burk, Kathleen Kennedy, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Mark Hamill, Andy Serkis, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver ja Lawrence Kasdan 29. aprillil Buckinghamshire'is
«Star Wars: Episode VII» stsenarist, režissöör ja produtsent J.J. Abrams ning Harrison Ford, Daisy Ridley, Carrie Fisher, Peter Mayhew, Bryan Burk, Kathleen Kennedy, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Mark Hamill, Andy Serkis, Oscar Isaac, John Boyega, Adam Driver ja Lawrence Kasdan 29. aprillil Buckinghamshire'is Foto: SCANPIX

Hollywoodis on täies hoos «Tähesõdade» järgmise filmi võtted ja «Rogue One'i» valmimisel on märkimisväärne roll eestlastest vendadel Kaur ja Kaspar Kallasel, kelle leiutatud LED-filmivalgustite süsteem linateosele näo annab.

Kuigi kassahiti võtted käivad, võib Kaur Kallas viibida Tallinnas - kuna valgustajatele ja operaatoritele on eelnevalt põhjalik ettevalmistus tehtud, pole vajadust ise võtteplatsile minna, vahendab Menu «Aktuaalset kaamerat».

«Tähesõdade» operaatorile Greig Fraserile avaldas Digital Sputniku LED-filmivalgustite süsteem sügavat muljet ja praeguseks on sellest kujunenud osa tema tavapärasest tööriistakomplektist.

Digital Sputniku valgustussüsteem lubab võtteplatsil muuta valgust väga täpselt ja väga kiiresti, kas või nutitelefoni abil.

«Star Warsi» eelarve on Kaur Kallase sõnul paarsada miljonit dollarit. Kuna aeg on raha, võimaldab LED-valgustisüsteem märkimisväärset kokkuhoidu.

Digital Sputniku LED-valgustussüsteemi on kasutatud krimisarjas «Sünge juhtum», ulmekatastrooffilmis «Iseseisvuspäev 2» ja ka mängufilmis «Lõvi», mille peaosas Nicole Kidman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles