Eesti Laulu otsitakse 3,5 miljoni krooni eest

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidi Purga
Heidi Purga Foto: Peeter Langovits

Eesti Laulu produtsent Heidy Purga ja ETV meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet avalikustasid teisipäeval uue Eesti Laulu konkursi eelarve ning läbiviimise üksikasjad. 


Tänavuse Eesti Laulu eelarve on 3,5 miljonit krooni, millest peab piisama võistluse väljakuulutamisest selle hetkeni, kui Eesti delegatsioon Eurovisioonilinnast Düsseldorfist tagasi jõuab. See on 1,7 miljonit krooni rohkem kui mullu. Normeti sõnul on ainuüksi Eurovisiooni osalustasu ligi miljon krooni. Kogu see raha tuleb ERRi meelelahutustoimetuse eelarvest. Mullu kulutas ERR Eurovisioonile 300 000 krooni, Eesti Ettevõtluse Sihtasutus lisas sellele rahal 1,5 miljonit.

«Me ei kavatse korraldada lauluvõistlust kitsale ringile artistidele, kellelt tellitakse lugu vastavuses mingite keeruliselt määratletavate eurovisiooninormidega. See võistlus on kultuuripoliitiline küsimus ja ellu kutsutud siinse muusikaelu elavdamiseks,» rääkis Purga.

Purga seletas, et põhimõtteliselt ei muutu Eesti Laulu konkursil möödunud kahe aastaga midagi. Endiselt valib finalistid välja 11-liikmeline žürii ning lõppvõitja määrab publikuhääletus. Möödunud aastate kriitikale žüriiliikmete valiku ja nende maitse kohta vastas Purga järgmist: «Sinna valitakse elukutse poolest muusikaga kursis olevad inimesed: suuremate raadiojaamade muusikajuhid, ETV ja produktsioonifirma RUUT esindaja, Postimehe ja Eesti Ekspressi muusikakriitikud. Ja enamik neist ei tööta Raadio 2! Paraku on see ringkond niivõrd väike, et kokkupuuted inimeste vahel ja «risttöö» on paratamatu.» Eelvooružürii 11 liiget jäävad saladuseks seni, kuni nad on oma valiku teinud. «Žüriiliikmed valib välja Eesti Laulu toimkond, kuhu kuuluvad koos minuga Mart Normet ja mõningad meie nõunikud, kellega me võime asju arutada,» lõpetas Purga.

Tänavu pääseb lõppvõistlusele tervelt 20 laulu. Need võtavad omavahel mõõtu kahes poolfinaalsaates, kus nii televaatajate kui žüriiliikmete häältel on võrdne kaal. Viimasest kahest finalistist selgitab lõppkontserdil parema publikuhääletus.

Muutunud on ka Eurovisiooni reglement. «Erinevalt varasematest aastatest võib võistluslaul tänavu olla avalikustatud alates 1. septembrist varasema 1. oktoobri asemel,» seletas Mart Normet. «Lugude esitamise tähtaeg on 13. detsembril 2010. kell 15.00. Finaalvõistlused algavad 2011. aasta veebruaris.»

Eesti Laulu reglemendiga saab tutvuda www.err.ee/eestilaul

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles