Amazon sõlmis Clarksoni, Hammondi ja Mayga uue autosaate lepingu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James May, Richard Hammond ja Jeremy Clarkson
James May, Richard Hammond ja Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Mitmete meediaallikate teatel sõlmis USA firma Amazon autosaate «Top Gear» endiste saatejuhtide Jeremy Clarksoni, Richard Hammondi ja James Mayga uue autosaate tegemiseks lepingu.

Saatesari  peaks Amazoni voogesitusteenuses käivituma järgmisel aastal.

Kolm kuulsat saatejuhti allkirjastasid internetigigandiga lepingu kolmeks hooajaks ning esimese hooaja saadetega tehakse algust juba sel sügisel.

Clarksoni, Hammondi ja May sarja saavad vaadata Amazon Prime kliendid kogu maailmas. Nendega peaks kampa lööma «Top Geari» endine produtsent Andy Wilman.

Saatejuhid teatasid lepingu sõlmimisest Twitteris, tehes seda huumoriga.

BBC lõpetas Clarksoniga töölepingu märtsis pärast seda, kui saatejuht tungis kallale produtsent Oisin Tymonile. Hammond ja May teatasid, et nad ei jätka Clarksonita.

Pärast staarsaatejuhtide lahkumist BBCst hakkasid levima spekulatsioonid, et mis saab neist edasi.

Juba märtsis pakuti, et telegigant ITV valmistub pakkumiseks, millest Clarksonil oleks raske keelduda. Väidetavalt oli see kanal Clarksonile pakkunud 10 miljoni naela suurust lepingut uue autosaate tegemiseks.

Siis aga ilmnes, et Clarkson, Hammond ja May ei tohi töötada kaks aastat BBC rivaalide juures.

Clarkson teenis «Top Geari» juhina aastas 1,5 miljonit naela. Väidetavalt saab uus, tema asemele palgatud saatejuht Chris Evans kolme aasta pikkuse lepinguga kolm miljonit naela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles