Venemaa Sahhalini saare rannalt leiti kummaline karvane loom

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sahhalini saare rand
Sahhalini saare rand Foto: SCANPIX

Tavapäraselt leitakse randadest kas vaalu, delfiine või kilpkonni, kuid Venemaal Sahhalini saarel Šahtjorski rannal vedeleb suur loom, kes on delfiini sarnane, kuid ta on karvane.

Sahhalini okeanograafiainstituudi teadlase Nikolai Kimi arvates võib siiski tegemist olla mingi haruldase delfiiniga, edastab news.com.au.

«Peakuju viitab delfiinile, seega võib see loom olla tavapärasest suurem delfiin, mis aga puudutab ta karvast nahka, siis on tegemist väga haruldase isendiga, kes võib olla mingi geenimutatsioon,» teatas teadlane.

Kimi sõnul võis mereloom jõuda Sahhalini vetesse hoovustega, kuna ka varem on lõunaalade soojematest vetest loomi põhja poole sattunud. Kuna põhjas on jahedam, ei jää nad ellu.

Kohalikud tegid loomast pilte ja postitasid neid sotsiaalmeediasse. Pilte näinud pakkusid, et tegemist võib olla India Gangese jõe delfiiniga, kuna loomal on pikk keha ja kitsas peaosa. Samas aga ei ole neil delfiinidel karvkatet ja nad ei ole nii pikad.

Oli ka neid, kes leiu üle nalja viskasid: «Meie suvi on nii külm, et siia jõudnud delfiin «tõmbas kasuka selga»».

Delfiiniekspertide hinnangul ei ole võimalik, et Gangese delfiin oleks Kaug-Itta ujunud ning soolases ookeanivees ellu jäänud.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles