Staaratleet Inna Uiti uskumatu elu koos 21 looma, itaallasest mehe ja emaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Uit
Inna Uit Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Endine atleet Inna Uit on suure südamega naine. Kas te teate kedagi, kes oleks iga hetk valmis aitama igat elusolendit, kes on hädas? «Kõige hullem ongi, kui kedagi päästa ei saa...,» kurdab värvikas naine Naistelehe veergudel.

Foto: Papagoi Keskus

Kuid milline näeb siis välja Inna elu 21 looma, itaallasest mehe ja emaga?

Inna Uit: Üks suur koristamine! Alustan ühest otsast, kui teises otsas on jälle segamini. Aga sassis kodu meid ei sega, sest rõõm loomadest on suurem, kui laitmatult korras maja.

Iga päev lähevad asjad katki, keegi lükkab midagi ümber või lendab millegi otsa. Mis siis ikka. Koristan kokku ja kõik. Need ju ainult nipsasjakesed.

Ka ema Antonina vajab abi. Ema on mulle väga kallis ja muidugi oleme temaga väga sarnased loomaarmastuse tõttu. Ema toas elab praegu ainult hamster, sest teised loomad nõuavad ikka rohkem hoolt. Hamster ema ei sega, ainult jookseb oma rattas.

Teised loomad on maja peal laiali. Kes teisel korrusel, kes õues, kes linnurõdul, kes jookseb vabalt ringi. Mõnda looma tuleb olude sunnil kinni hoida, näiteks metsikuid või haigeid.

Mul on üks kassiaidsiga kiisu, teda ei saa teistega kokku lasta. See vaid seetõttu, et teised kassid ei nakatuks, tõvega loom võib ise veel aastaid õnnelikult elada.

Foto: Stanislav Moshkov / Bravo!

Inna Uit on olnud läbi aegade kõige edukam Eesti naiskulturist. Aastal 1990-1991 pärjati inna kahekordseks Eesti absoluutseks meistriks.

Foto: Toomas Volkmann

1992. aastal hakkas Inna treenima ka teisi huvilisi.

1995. aastal võitis Inna IFFBB Euroopa meistrivõistlustel 1. koha ja 1996. aastal ka IFBB maailmameistrivõistluste 1. koha.

Foto: Stanislav Moshkov/Bravo!

Viimast korda võistles Inna 1998. aastal. Ta on öelnud, et organism ei pidanud enam vastu ja eraelu tegi keskendumise keeruliseks.

Foto: Toomas Volkmann

2000. aastal proovis Inna põgusalt ka lauljakarjääri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles