6 fakti sünnipäevalaps Rein Rannapi elust

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein rannap staarisaate žüriis
Rein rannap staarisaate žüriis Foto: Karli Saul

Helilooja Rein Rannap saab täna 57 aastat vanaks. Tuhlasime teatmekogudes ringi ja valisime välja kuus olulist asja tema elust.

Tähtsuse järejekorda ei hakanud neid aga asetama, sest nagu viimased paar aastat on näidanud, võib härra Rannap vabalt meid millegi täitsa uuega üllatada.

Igal juhul, maestrole palju õnne sünnipäevaks!

 

  • Rannap oli 1972. aaastal loodud ansambel «Ruja» juhtfiguur, lugude autor ja ideoloog
  • Rannap kirjutas 1982. aastal laulu «Suudlus läbi jäätunud klaasi», mille valisid raadio Elmar kuulajad 2006. aastal edetabelis «Elmari 1000 lemmikut» kohale number 1. Teisele kohale tuli Tõnis Mäe «Koit» ja kolmandaks Smilersi «Käime katsuseid mööda»
  • Rannap kirjutas 1982. aastal kantaadi «Ilus maa», mis on üks erakordselt ilus muusikaline teos. Mullu suvel kanti seda ette ansambel «Kosmikud» osalusel paljudes Eesti kohtades
  • Rannap on loonud suvekontserdite sarja «Klaver tuleb küll», kuhu ta kaasab külalisesinejaid. Kusjuures ilmneb, et kuulumine erinevatesse generatsioonidesse pole Rannapile probleemiks: 2007. aastal tuuritas Rannap koos superstaarisaatest tuntud Taavi Petersoniga (23), tänavu Mihkel Mattisseniga (34)
  • Rannap on «hea kohtunik» TV3 telešõus «Eesti otsib superstaari», mis tuli esmakordselt eetrisse 2007. aastal. Kuigi Rannap püüab anda närvitsevatele noortele julgustust ja vahel ka teist võimalust, ütleb ta ka otse välja, kui esitus kehv on, või kui laulja alla oma võimete esineb
  • Rein Rannapil on poeg Ikevald Rannap, kes on Eesti noorte rokkmuusika skeenel arvestatav kuju, olles ansambli «Ketikoerad» laulja
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles