Kuula! Olav Osolin kirjutas Anet Vaikmaale ühe lõbusat sorti laulu

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heini Vaikmaa tütar Anet Vaikmaa
Heini Vaikmaa tütar Anet Vaikmaa Foto: promo

Reklaamiguru Olav Osolin kirjutas hiljuti ühe lõbusamat sorti suvelaulu «Nii nii nii» , mille Heini Vaikmaa tütar Anet Vaikmaa sisse laulis.

Foto: promo

Olav Osolin: Laulu sünnilugu oli seesugune - Eesti Laulu finaalkontserdi ajal, oodates Maia esinemisjärjekorda, tinistasin ma lava taga garderoobis üht oma ballaadi, mille ma olin eelmisel unetul ööl kirjutanud. Seda kuulnud, ütles Maile bäkki laulnud Anet,  et mu laul meeldib talle nii hirmsasti, et ta tahaks seda kangesti «endale saada». Aga kuna ta oli üht mu aeglast ballaadi juba laulnud, siis ma lubasin talle, et laulu ta saab, aga mitte aeglase vaid hoopis kiire ja hoogsa. Sest ma mõtlesin, et suvi on tulekul ja võiks vahelduseks proovida luua midagi totaalset teistsugust, nii muusika kui ka teksti osas.

Nii ma siis otsustasingi kirjutada muusikaliselt võimalikult lihtsa loo, nii lihtsa, et lihtsamat enam ei saagi, ja kui ma siis teksti peale hakkasin mõtlema, siis mõtlesin, et kuna lauljaks on tüdruk, siis las ta siis laulab sellest, mida naised kõike ette võtavad selleks, et kena kaaslase tähelepanu võita.

Kui laulu oleks esitanud mees, siis oleks võinud samasuguse teksti kirjutada ka meeste kohta, ainult vahendid oleks olnud teised - kärssavad rehvid, hulljulged tembud jms. Tegelikult ju vahet pole - kui sa ikka tahad olla kellegagi koos, siis on kõik vahendid ja nipid head!

Konkreetset tüüpi või muusat mul silme ees polnud, aga pole võimatu, et inspiratsioon tuli mu enda noorusest, kuna ma tegin noorepõlves ka ise igasuguseid trikke, et tüdrukute tähelepanu võita, sealhulgas näiteks õmblesin endale ise lillelised alt megalaienevad püksid, mille alumist äärt ilustas valge kardinapits.

Kuna «Nii nii nii» sündis mul enam-vähem ühe päevaga, siis ma väga pikalt ei hakanud juurdlema, kui palju see sõnum tegelikkusega kokku läheb, aga üks mu sõber, kes laulu kuulis, jõudis juba kurta, et kuuldu teeb teda murelikuks, kuna ta olla oma teenagerist tütre puhul tõepoolest miskit sellist täheldanud.

Õnneks on Anetil huumoritajuga kõik korras, nii et ta tajus kohe ära, et kogu see laul ja stoori on üks suur pull ja ta oli rõõmuga nõus seda kaasa tegema. Kuna Aneti isa Heini Vaikmaa näol oli parim multiinstrumentalist ja miksija kohe käepärast, siis saigi laul Heini stuudios salve pandud.

Tulemus on mõnevõrra ootamatu, seda tehes saime me kõik kõvasti lustida ja naerda, aga eks üks suvelugu võigi natuke crazy olla. Sest suvi ongi nii, nii, nii kreisi aeg!

Kuula!

Kuidas meeldib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles