Täna toimub Red Bull Paper paberlennukite lennutamise võistlus

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Red Bull Paper Wings
Red Bull Paper Wings Foto: Red Bull

Tänal, algusega 19:00 toimub vastavatud Kultuurikatlas paberlennukite lennutamise võistlus Red Bull Paper Wings. Kolmes katergoorias peetava võistluse rahvusvaheline finaal toimub maikuus Austrias ikoonilises lennundusmuuseumis Hangar-7, mis on koduks ka Lendavatele Bullidele.

Eestis 3. korda peetav Red Bull Paper Wings paneb lõbusas võtmes proovile füüsikalised teadmised, voltimisoskuse ja õnne.

Kolmeliikmeline žürii kuulutab välja võitjad kolmes katergoorias:

Pikim distants – Kategooria võidab paberlennuk, mis teeb pikima õhulennu. Ametlik maailmarekord kuulub ameeriklasele Joe Ayoob (USA, 2012) distantsiga 69.14 meetrit.

Pikim aeg õhus – Kategooria võidab paberlennuk, mis viibib õhus kõige kauem. Ametlik maailmarekord kuulub jaapanlasele Takuo Toda (Jaapan, 2009) ajaga 27,9 sekundit.

Vigurlend - Hinnatakse lennu loovust ja stiili.

Red Bull lennutab kategooriate võitjad Austriasse ning hoolitseb nende eest ka kohapeal.

Üritus toimub Tallinnas Kultuurikatlas 12. märtsil kell algusel 19:00.

Kõik soovijad saavad ennast registreerida kohapeal enne võistluse algust või eelnevalt internetiaadressil www.redbullpaperwings.com Osavõtt alates 16. eluaastast.

Rohkem infot leiab Red Bull Eesti veebilehelt ja Facebookis.

Üritus on nii osalejatele kui ka pealtvaatajatele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles