Surematu Savisaar Teater NO46 laval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NO99 muusikal "Savisaar", Edgar Savisaare rollis Marika Vaarik.
NO99 muusikal "Savisaar", Edgar Savisaare rollis Marika Vaarik. Foto: Ene-Liis Semper

Reedel, 6. jaanuaril etendus Nordea Kontserdimajas hittmuusikal "Savisaar". Lühidalt kokku võttes oli tegu eepilise suurvormiga, mis käsitles kõiki ajastu aktuaalseid probleeme.

Foto: Ene-Liis Semper

Traagiliselt lahtirulluvate sündmuste keskmeks on kirglik konflikt üksikisiku ja ühiskonna vahel. Teater NO99 järjekordne suurvorm põimis kokku kirevate karakteritega galerii, mille moodustavad Teater NO99 trupp ning massiivne koor.

Foto: Ene-Liis Semper

«Savisaar» 

Lavastajad Ene-Liis Semper ning Tiit Ojasoo

Heliloojad Vaiko Eplik ja Jakob Juhkam

Laval Marika Vaarik, Rea Lest, Helena Pruuli, Gert Raudsep, Rasmus Kaljujärv, Simeoni Sundja, Jörgen Liik, Ragnar Uustal, Jarmo Reha, külalistena Liina Vahtrik (Von Krahli Teater) ja Raivo E. Tamm ning Noorte Segakoor Vox Populi (dirigent Janne Fridolin).

Etendused on vene- ja ingliskeelsete subtiitritega!

Foto: Ene-Liis Semper

SUUR OKSJON

Päike tõuseb, tõuseb Rooma kohale, kerkib üles Colosseumi varemetest ja tungib läbi pilvede, tema kiired laotavad end laiali nagu ämblikuvõrk, mahe valgus embab ärkavat hommikut. Tere tulemast oksjonile - kes soovib osta päikest, mis viimast korda tõuseb Rooma kohale? Ja müüdud!

Foto: Ene-Liis Semper

SAVISAAR: Teie - tahate riiki omale? Millist riiki? Pole enam riiki. Oma jõu ja vägevusega jõudsime kinagi Suure Vankri äärele, kuid nüüd jookseme võidu kilpkonnadega.

Aasta kõmulisem lavastus on justkui antiiktragöödia  – on jumalate tahe, on kuninga tahe, on narrid, fuuria ja oraakel, on ennustused, mõrvad, reetmised. On «Tantsud tähtedega» kleitides naispoliitikud – Kadri Simson, Vilja Savisaar, Kaja Kallas. On ka koomilised Jüri Ratas, Joel Steinfeld ja Linnar Priimägi.

Suure Edgari rollis on näitleja Maarika Vaarik, kes saab sellega suurepäraselt hakkama. Fuuria Rasmus Kaljujärv lendab ringi rulluiskutel.

«Tänu mulle te olete vabad. Tänu mulle te olete priid,» teatab Nordea lavalt, etenduse lõppedes, Savisaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles