Islamiseerimise vastase liikumise juht pani endast Facebooki «Hitleri» foto

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lutz Bachmann
Lutz Bachmann Foto: SCANPIX

Euroopa islamiseerimise vastase liikumise PEGIDA ( Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes)  juht Lutz Bachmann pani endast Facebooki pildi, millel ta poseerib natsi-Saksamaa diktaatori Adolf Hitlerina.

Pildi allkiri on: «Ta on tagasi», edastab The Local.

Nüüd ilmus see pilt, millel on 41-aastast Bachmani näha geelitatud juuste ja võltsvurrudega ka Saksa väljaandes Dresdener Morgenpost (MoPo).

MoPo paljastas, et Bachman kasutas immigrantide kohta sõnu «kari», «prügi» ja «saast».

Bachmann juhitav organisatsioon PEGIDA korraldas Dresdenis iganädalasi Euroopa islamiseerimise vastaseid marsse.

 Bachmanni sõnul on ta «Hitleri» foto lihtsalt nali.

Hiljem lisas Bachman Facebooki foto, millel ta kujutab näitlejat Charlie Chaplinit filmist «Suur Diktaator». Selle juures oli tekst: «Chaplinil lubati satiiri teha, kuid mitte minul».

Bachman viitas, et ta pani «Hitleri» pildi viidates romaanile «Er ist wieder da», mis kujutab Adolf Hitleri ülesärkamist 66 aasta pärast ta surma ja nüüdismaailmaga tutvumist.

Bachmani viimased postitused Facebookis pärinevad esmaspäevast. Ta teatas, et PEGIDA uus marss jäi ära, kuna politsei andmetel selle korraldajate elu ähvardati.

Bachman on talle tehtud ähvarduste pärast politsei kaitse all.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles