Pangaröövel korraldas rahasaju

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahasadu. Pilt on illustratiivne.
Rahasadu. Pilt on illustratiivne. Foto: Postimees

Kummaline lugu leidis aset Inglismaal Wincesteri linnas.


Kohalikku Barclay pangakontorisse jalutas mees ja teatas tellerile, et ta on relvastatud ja atagu talle nüüd raha, muidu laseb maha. Saigi mees umbes 1600 naelsterlingi (natuke üle 30 000 krooni) väärtuses pangatähti ja lahkus hoonest, kirjutab Daily Mail.

Selle asemel, et kähku sääred teha, lonkis röövlinägu umbes 50 meetrit mööda tänavat, heitis siis kogu oma saagi õhku, istus ristijalu maha ja jälgis õndsal pilgul, kuidas tuul rahatähti keerutab.

Kuigi kaua see nali siiski kesta ei saanud. Kuninganna alamad, kes mööda tänavat jalutasid, haarasid juhusest sõna otseses mõttes kinni ja asusid taevast langenud varandust taskutesse kühveldama. Loetud minutite jooksul olid rahatähed kadunud. Hoolimata sellest, et politsei õhutas inimesi mittetöist tulu tagastama panka või polisejaoskonda, toodi tagasi vaid 300 naelsterlingit.

«Ega eriti ei looda, et ülejäänu päevavalgele tuleb,» nentis inspektor Symes Wintchesteri politseist. «Siiski, on äärmiselt oluline, et raha tagastaks, sest tegemist on olulise asitõendiga kuriteo uurimisel.»

Seoses selle juhtumiga on üks mees vahi alla võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles