Saksamaa leinab heateo tõttu tapetud noort naist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal suri peatrauma tõttu Türgi päritolu naistudeng Tuğçe, kes läks appi kahele ahistamise tõttu karjunud tüdrukule.

Intsident leidis aset paari nädala eest Offenbachis, kui Gelnhausenist pärit 22-aastane Tuğçe Albayrak märkas, kuidas kolm noormeest McDonaldsi tualettide lähedal kahte tüdrukut ahistasid, vahendab DW. 

Mehed jätsid pärast Tuğçe sekkumist tüdrukud rahule, kuid nad jäid ootama, kuni naine toidukohast väljus. 18-aastane mees lõi teda autoparklas meelekohta, mistõttu ta kukkus ja lõi pea vastu kivi. Põrutus tekitas naisele raske ajuvigastuse, mille tõttu langes Tuğçe koomasse. Vanemad lülitasid masinad välja 28. novembril, Tuğçe 23. sünnipäeval.

Saksamaal on üle 64 000 allkirja kogunud petitsioon, mis palub Saksa valitsusel austada Tuğçe't ordeniga vapruse eest. 

Saksamaa liidupresident Joachim Gauck ütles laupäeval, et ta uurib, kas ordeni andmine on võimalik. Gauck kirjutas Tuğçe perekonnale kirja, milles rõhutas, et teda mäletatakse alati inimesena, kes on kõigile eeskujuks: «Kogu riik leinab koos teiega.»

Esimese ülekuulamise ajal tunnistas ründaja, et ta lõi naist. Väidetavalt on tegu Serbia moslemipiirkonnast Sandžakist pärit 18-aastase Senal M.-ga. Perekond kritiseerib ka McDonald'si töötajaid, kes ise olukorda ei sekkunud.

Saksamaal on Tuğçe surm vallandanud laialdase arutelu kodanikujulguse üle igapäevaelus. Televisioonis, raadios ja eriti sotsiaalmeedias küsivad paljud, kas nad oleks julgenud sekkuda ja kas tänapäeva sakslased on säärastes olukordades nii vaprad, kui võiksid.

Tuğçe oli usutunnistuselt aleviit. Ta elas Gelnhausenis ja õppis Giesseni ülikoolis saksa keele ja eetika õpetajaks.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles