Mika kontsert: justkui vana semu, keda nägid esmakordselt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MIKA LIVE IN TALLINN
MIKA LIVE IN TALLINN Foto: Karli Saul

Järgnevalt kuus meeleolukildu Mika eilselt kontserdilt.


Avalooga «Relax, Take It Easy»ga rahvale kohe tempo kätte andnud Mika võttis oskuslikult sisse laval oma firmapoose (vaata näiteks pilt number 12), mis on üsna sarnane nagu heavymetalis, kus esinejatel ongi kaks varianti: kas seista (stand) või olla poosis (pose). Mika tantsis ka veel peale selle.

 

«Big Girli» ajal viskub Mika sajandissekundilise täpsusega õhku (hüüab veel «say it!») ja tuhandetest suudest kostab refrään: «Hey, girls you´re beatyful!». Kui see toimuks filmivõtetel, oleks iga jumala režissöör sellise duubli peale sillas.

 

Kontserdi edenedes tundub, et seda on valesti välja reklaamitud. Õõnsana mõjuva «suve viimase suure kontserdi» asemel sobiks paremini midagi stiilis «linna saabus tsirkus». Kogu act on vahetu, soe, siiras ja hüperenergiline. Mika mõjub vana semuna, keda näed siiski esmakordselt.

 

Esimese lisaloo, Eurythmicsi «Sweat dreams», kitarrisoolo ajal paneb Mika proovile oma 3,5 oktavilise hääle, kui kimab falsetiga kidra riffidele järele. Ja saavutab rallimängu terminites väljendatuna täitsa sellise neck-to-neck (otsetõlkes: «kael kaela kõrval») positsiooni. Vinge.

 

Ja siis see fänniaktsioon «Happy Endingu» ajal. Värviliste tulede säras hakkavad seebimullid lendama, neid tuleb üha juurde ja tüünelt hõljuvad ja põrgutuvad nad rahva kohal. Mika ei tee algul nagu suurt välja, siiski hüppab sõrmega mõnele pihta. Lugu saab kiirust ja hoogu juurde ja jõuab kulminatsiooni, Mika: «...I´m not pretending!» (tõlkes: «Ma ei teeskle»), rahvas: «Meie ka mitte, meie ka!» Täiuslik, massiivne.

 

Ligi kahetunnise kontserdi lõppedes läheb bänd lava taga halli bussi, mis sõidab kaarega laululava ukse ette. Bussile jooksevad järele sajad fännid (kes küll väga kannule ei jõua) ja mis eriti humoorikas, bussi kõrval sörgivad turdid turvamehed, kes üritavad kramplikult asjalikult mõjuda (Hea lugeja, kui Sul tuleb meelde kroonprintsess Victoria ja prints Danieli kaarikusõit Stockholmis nende pulmade ajal, kus samuti turvad kaasa sörkisid, siis peaks Sul pilt silma ette tulema). Mingit trügimist siiski ei teki, Mika jõuab veel üle kiletatud turvavärava korra käega viibata ja nii ongi.

 

Mika tekstisõnum Twitteris, mille ta kirjutas täna öösel baaris Levist Väljas: «Olen Tallinnas baaris. Kolm vaba päeva on veel ees, ma ei saaks olla rohkem õnnelikum. Tänast show’d mäletatakse edaspidi kui hiiglaslikku mullipidu. Imeline!» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles