Jeremy Clarksoni uus ärritav väljend - «erivajadustega auto»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

BBC autosaate «Top Gear» kõmuline saatejuht Jeremy Clarkson jätkab vanas vaimus, loopides avalikkust vihastavaid kommentaare.

Kui nädal tagasi olid tal hammaste vahel mosleminaised, siis nüüd kasutas ta auto kirjeldamisel terminit, mis vihastas puuetega inimesi ja nende õiguste eest võitlejaid, kirjutab Daily Mirror.

Saade kommentaariga «erivajadustega auto» oli BBC 2 eetris möödunud nädala pühapäeval.

Clarkson võrdles kahte Ferrarit, öeldes et vanem mudel näeb uue mudeli kõrval välja nagu «lihtsameelne».

Vanem Ferrari mudel 430 Speciale sai lõpuks külge sildi «erivajadustega auto». Paljud televaatajad tõmbasid kohe võrdluse puudega ja erivajadusega inimestega.

«Jeremy Clarksoni väljend auto kohta on erivajadusega inimesi solvav. See alandas ja naeruvääristas ning võis nende suhtes eelarvamusi tekitada,» lausus Briti autistide ühingu esindaja Suzi Brown.

Browni seisukohta toetasid ka erivajadustega inimesed ja puuetega laste vanemad.

Clarkson ei ole oma teravate ütluste poolest tuntud mitte ainult kodumaal, vaid terves maailmas.

Möödunud aastal tekitas ta skandaali sellega, et nimetas tollast peaministrit Gordon Browni «ühesilmseks šoti idioodiks». Hiljem ta vabandas Browni ees.

Möödunud nädalal aga olid tal hammaste vahel burkat kandvad naised. Clarksoni sõnul õnnestus tal tabada hetk, mil ühe mosleminaise burka alt paistsid stringid ja seksikad sukad.

BBC keeldus Clarksoni sõnu kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles