Kümme spermaga seotud müüti ja fakti

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sperma kohta ringleb mitmeid müüte, mille paikapidavuse üle on ilmselt iga naine juurelnud, julgemata välja uurida, kas need ka tõele vastavad.

Geniusbeauty toob välja kümme põnevat spermaga seotud müüti ja fakti:

Sperma omab kosmeetilist ja nahka noorendavat toimet: TÕSI

Seemnevedelik sisaldab tohutul hulgal kasulikke komponente, mis loovad spermatosoididele soodsa keskkonna. Paraku võib selle kosmeetilistel eesmärkidel kasutamine allergilisi reaktsioone tekitada.

Sperma värvi järgi saab öelda, millal mees viimati seksis: OSALISELT TÕSI

Mida läbipaistmatum sperma, seda rohkem aega on möödunud viimasest seemnepurskest. Samas ei tähenda see tingimata viimast seksi – võib-olla rahuldas mees end ise…

Sperma maitse sõltub mehe toiduvalikust: TÕSI

Kuigi maitse põhjal ei saa kindlaks määrata mehe päevamenüüd, annab see ometi aimu, kas ta on viimasel ajal magusaid või vürtsikaid toite söönud.

Alkoholi joomine vähendab sperma elujõulisust: OSALISELT TÕSI

Mehe viljakus väheneb vaid regulaarse alkoholitarbimise korral.

Seksist hoidumine suurendab sperma elujõulisust: OSALISELT TÕSI

See väide kehtib teatud piirini. Sperma kvaliteet hakkab langema, kui mees end üle 7-10 päeva tagasi hoiab. Lapse eostamiseks sobivaim rütm on seksida kaks korda nädalas.

Vanuse kasvades sperma kvaliteet halveneb: TÕSI

Mehe vananedes langeb ka tema sperma kvaliteet igas mõttes. Samas on seemnerakud siiski võimelised munarakku viljastama, olgugi et selle tõenäosus on senisest väiksem.

Kitsas aluspesu on mehele ebatervislik: TÕSI

Liibuvad aluspüksid vähendavad munanditesse voolava vere hulka, tõstes nende temperatuuri, mistõttu neis tekib oluliselt vähem seemnerakke. Seetõttu peaksid oma viljakuse eest hoolitseda soovivad mehed avaraid boksereid eelistama.

Lõpetuseks kolm huvitavat spermaga seotud fakti:

Spermatosoidide moodustamiseks peab munandite temperatuur olema 3-5 kraadi võrra madalam kui ülejäänud kehas

Mehe kehas tekib iga päev 70-150 miljonit seemnerakku

Seemnepurske ajal liiguvad spermatosoidid kiirusega 18-45 km/h

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles