Video: Obama visiit toob liiklusummikud ja katustele snaiprid

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama visiit toob katustele snaiprid
Obama visiit toob katustele snaiprid Foto: Kanal2

1700 politsei ja piirivalve töötajat on rakendatud korraldama Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiiti Tallinnasse. Päris täpselt ei saa ka politsei Obama presidendi marssuuti ette öelda, küll aga on juba mõningaid vihjeid, millistele tänavatele teid autoga ei lasta.

Foto: Mihkel Maripuu

Barack Obama visiit külvab Tallinna liiklusesse korralikult segadust. Osad tänavad suletakse, osad suletakse lõiguti, parkimine on piiratud ja osad inimesed pääsevad koju ja tööle vaid läbi turvakontrolli või politsei poolt paigaldatud pääslate.

Kõige suurem probleem parkimisega tuleb olema Rävala puiesteel, neid kohti praktiliselt polegi. Liiklust siiski kinni ei panda.

Avatuks jääb ka Solarise kaubanduskeskus. Ja ka sel ajal, kui Barack Obama peab Nordea kontserdimajas oma avaliku kõne on kõik kauplused Solarises avatud. Suletud on vaid parkimismaja.

Estonia teatri lähedusse pole üldse mõtet autoga seiklema minna, sest lõiguti läheb kinni Estonia pst, osaliselt läheb kinni ka Sakala tänav, ainukesena jääb lahti pisike Georg Otsa tänav.

Kolmapäeval tuleb ajutisi liiklusseisakuid ette alates Toompeast kuni Kadrioruni. Seisakud võivad tekitada politsei sõnul väga suuri liiklusummikuid.

Foto: Mihkel Maripuu

Üks kõige strateegilisematest kohtadest on kindlasti Rävala pst Swissoteli ees, mis pannakse kinni alates Liivalaiast kuni Kivisilla tänavani välja. Inimesed saavad liikuda ainult SEB panga poolsel teeäärel. Kelle kodu või töökoht jääb hotelli taha, saavad sinna läbi tee otstesse paigaldatud pääslate.

Täiesti avatuks jääb Maakri tänav, keelatud on siiski parkimine.

Siiani pole kindlat infot, kas Barack Obama jääb Tallinnasse ööbima või mitte. Küll on aga juttu olnud võimalikust ööbimisest hotellis Swissotel.

Hotell Radissoni taga on aga juba mitmendat päeva näha tumedates ülikondades turvapolitseitöötajaid ja teadaolevalt on ka maja katustele paika pandud ka juba snaiperite kohad.

Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS

Ka õhujõud on juba valmis USA presidendi saabumiseks. Tallinna lennujaamas on ootel kaks raskelt relvastatud ründekopterit. Kokku maandus eile õhtul lennujaama ka viis USA ründelennukit. Seega saab kolmapäev olema ka väga põnev päev lennunduses.

Foto: SCANPIX

Välisministeeriumist kinnitati täna BNS-ile, et Obama lennuk maandub Lennart Meri Tallinna lennujaamas enne kella seitset kolmapäeva hommikul.

Seejärel on Obamal kohtumine Kadriorus president Toomas Hendrik Ilvesega. Eesti ja Ameerika Ühendriikide president annavad ka pressikonverentsi.

Seejärel kohtub Obama Stenbocki majas peaminister Taavi Rõivasega ning samuti Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvese, Läti presidendi Andris Bērziņši ja Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga.

Kolmapäeval jõuab Obama pidada ka avaliku kõne ja kohtuda USA ja Eesti kaitseväelastega, mille järel ta lahkub Eestist.

Obama avalikust kõnest Nordea kontserdimajas kuvatakse pilt Vabaduse väljaku suurele ekraanile.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles