Naised võivad mõtte jõul orgasmi saada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised võivad mõtte jõul end orgasmini viia, väidab seksiterapeut Ian Kerner.
Naised võivad mõtte jõul end orgasmini viia, väidab seksiterapeut Ian Kerner. Foto: SCANPIX

«Naised võivad saada orgasmi pelgalt sellest fantaseerides ja sealjuures palju kergemini kui mehed,» kinnitas kirjanik ja seksiterapeut Ian Kerner intervjuus uudistekanalile CBS News.

Fantaasiate ja seksuaalsuse seoseid on uuritud juba 1970ndatest aastatest alates. Uurijate kinnitusel on olemas hulgaliselt dokumenteeritud juhuseid, mil naine on saanud orgasmi pelgalt mõtte jõul sellest fantaseerides.

Ajud on inimesed suurim suguelund, kinnitas kirjanik ja seksiterapeu Ian Kerner uudistekanalile CBS News antud intervjuus. «Seksuaalsuse ja mõtete seos on eriti tugev just naistel. Meestel on tunduvalt raskem end pelgalt fantaseerides orgasmini viia, ilma mingi füüsilise kontaktita,» lisas ta.

Kerneri sõnul võiks fantaasiaid kasutada oma seksuaalelule vürtsi andmiseks isegi siis, kui pelgalt mõtte jõul orgasmini ei jõutagi.

«Õhutan inimesi kasutama hingamistehnikat, keskndumist ja fantaasiaid ennekõike seksuaalelule värvi lisamisks. See pole kerge, enamik inimesi mõtte jõul orgasmi ei saagi,» kinnitas ta.

«Igaüks võib selle ära õppida!»

Teine uudistekanali poolt intervjueeritud seksinõustaja Barbara Carrellas on aga teist meelt. Ta on ise saanud orgasme pelgalt orgasmist fantaseerides juba üle 20 aasta ja õpetab seda tehnikat nüüd teistelegi. « Igaüks võib selle ära õppida. Tähtis on vaid õppida end lahti ütlema varasematest tundekogemustest, mis said alguse juba lapsepõlves,» selgitas Carrellas.

«Kui olime noored, õppisime, et seksiasju tuleb ajada kiiresti ja vaikselt, et mitte kellelegi vahele jääda. Hoidsime hinge kinni. Kuid just sügavalt hingates võb seksist saada palju sügavamaid naudinguid,» selgitas ta.

Niisugust keskendumist nõudvat tehnikat kasutab Carrelas ka ise end orgasmini «mõeldes».

Carrelas soovitab «mõtteseksi» ka oma paarissuhtes elavatele klientidele, tavalisele seksuaalelule lisaks.

«Partnerid võivad hoida teineteisel käest kinni, vaadata teineteisele sügavalt silma ja hingata ühes taktis. Kõik rõivad seljas. See võib olla meeliülendav kogemus.»

Carrellas on osalenud ka Rutgersi ülikoolis tehtud katses, kus tema aju magnetpildistati sel ajal, kui ta mõtte jõul end orgasmini viis. Uurijate kinnitusel oli tema aju magnepilt samasugune kui seksides orgasmi jõudnud inimestel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles