Maailma kümme enim müüdud toodet

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lehekülg financesonline.com lehekülg avaldas maailmas kümne enim müüdud toote nimekirja.

Coca-Cola: seda jooki müüakse päevas 1,8 miljardit pudelit või purki. See tähendab seda, et 26 protsenti maailma rahvastikust naudib seda USA päritolu jooki päevas.

Lay´s kartulikrõpsud: neid müüakse aastas ainuüksi USAs 633 miljonit pakki. See pakikogus kaalub rohkem kui lennukikandja.

Playstation: seda mängukonsooli on müüdud alates 1995. aastast alates 344 miljonit eksemplari. Kui kõikide müüdud mängukonsoolide kaal taandatakse PlayStation-3 versioonile, siis see vastaks kaalult USAs Californias asuva Golden Gate silla kaalule.

Toyota Corolla:  seda Jaapani autofirma automarki on alates 1966. aastast müüdud 40,7 miljonit. Kui kõik müüdud Toyota Corollad pandaks üksteise järele, siis vastaks see 48 edasi-tagasi teele New Yorgi ja Los Angelese vahel.

iPad: firma Apple valmistatavat iPadi on müüdud alates 2010. aastast 211 miljonit eksemplari. Kui kõik need panna kõrvuti, siis saaks tiiru ümber maakera.

Angry Birds: Soome hittmängu Angry Birds on alla laaditud kaks miljardit korda. See tähendab, et 29 protsenti maailma rahvastikust on seda mängu alla laadinud vähemalt ühe korra.

«Thriller» album: nüüdseks surnud postaari Michael Jacksoni albumit «Thriller» on alates 1982. aastast müüdud 70 miljonit eksemplari. See on 15 korda rohkem kui poistebändi One Direction esmaalbumit. Müügiandmed pärinevad 2012. aastast.

«Harry Potteri» raamatud: Briti kirjaniku J.K. Rowlingu menuraamatuid on alates 1997. aastast müüdud ligi 450 miljonit eksemplari. See on 90 protsenti 2013. aastal maailmas kõikidest müüdud raamatutest.

iPhone: Apple`nutitelefoni on alates 2007. aastast müüdud 516 miljonit eksemplari. See on rohkem kui ELi riikide elanikkond kokku. Andmed pärinevad 2012. aastast.

Ruubiku kuubik: Ungari päritolu nutimängu on alates 1980. aastast müüdud 350 miljonit eksemplari. See vastab 35 kordsele Ungari rahvastikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles