Tom Cruise sai loa Bendlerblockis filmimiseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise mängib «Valkyrie» filmis kolonel Claus von Stauffenbergi
Tom Cruise mängib «Valkyrie» filmis kolonel Claus von Stauffenbergi Foto: Reuters / Scanpix

Saksa valitsus andis lõpuks Tom Cruisile loa «Valcyrie» filmivõteteks Bendlerblockis (ehitis, mida Hitler kasutas Teise maailmasõja ajal peakorterina).

Tom Cruise mängib filmis kolonel Claus von Stauffenbergi, kes 1944. aastal juhtis salka, millel ei õnnestunud Saksa diktaatorit tappa, kirjutab hollywood.com.

Režissöör Bryan Singeril keelati filmimine kohas, kus von Stauffenberg hukati. Saksa ametivõimud leidsid, et see oleks koha häbistamine.

Nüüd aga võttis Saksa kaitseministeerium otsuse tagasi ja leidis, et kuna film portreteerib Saksamaad positiivselt, võib see inimeste suhtumist hoopis hästi mõjutada.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Thomas Raabe seletas meelemuutust ja positiivset meelestatust nõnda: ««Valcyrie's» rõhutatakse asjaolu, et barbarism ei võitnud ja demokraatlik Saksamaa sai lõpuks võimule.».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles