Laulupeo esimene kontsert tõi lauluväljakule pea 100 000 inimest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva hilisõhtul lõppes XXVI laulupeo esimene kontsert

«

Aja puudutus

»

, mis tõi lauluväljakule kokku umbes 100 000 inimest.

Ühtekokku osales valikkooride kontserdil 7500 lauljat ning pillimängijat. Koos pealtvaatajatega oli kontserdi alguses lauluväljakul aga ligi 90 000 inimest, kui laval esines rongkäigust saabunud ühendkoor, teatas laulu- ja tantsupeo teabejuht.

Kontserdil «Aja puudutus» kõlas 25 tuntud teost varasematelt pidudelt. Erandiks oli vaid 1950. aasta laulupidu, mida rahvas mälestas püsti seistes vaikuses. 

Laulupeo kohta tavatult hilja lõppenud kontserdi lõpp sumbus sumedasse suveöösse ning laulukaare alla ilmus näpunöörimustris valgusmäng. Kontserdi lõpuosas kõlanud René Eespere «Ärkamise aeg», Tõnis Mägi «Koit» ja Alo Mattiiseni «Sind surmani» puudutasid pealtvaatajaid sügavalt – rahvas tõusis püsti ning väljakul süttisid inimeste käes tuhanded mobiiltelefonide tulukesed. Suur aplaus saatis hetke, mil kordamisele tulnud ülitähendusliku loo «Koit» esitusega liitus solistina ka loo autor Tõnis Mägi ise.

Laulupeo üldjuht Hirvo Surva ütles, et esimene kontsert läks väga hästi. «Tänagem kõiki tegijaid, tänagem kõiki lauljaid, dirigente, koorijuhte, kogu meeskonda. Tänu neile on see meie ühine pidu võimalik,» lisas ta.

Pühapäeval kell 14.00 algab laulupeo teine kontsert «Puudutuse aeg», mis on laulupeo suurkontsert, kus esinevad kõik kooriliigid ja orkestrid. Postimees toob suurelt kontserdilt lugejateni fotod ja videod ning vahendab kohapealt emotsioone.

Enne seda, algusega kell 11.00 toimub Kalevi staadionil viimane, kolmas tantsupeo etendus «Puudutus».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles