Kuum: Saaremaa rannapeol astub üles Briti drum’n’bassi legend Sigma

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ranapeo esimese päeva peaesineja on DJ SIGMA
Saaremaa ranapeo esimese päeva peaesineja on DJ SIGMA Foto: promo

Juba neljandat aastat toimub Saaremaal Mändaja rannas Eesti suurim Rannafestival, Saaremaa Rannapidu, mis toob juuli kolmandal nädalavahetusel kokku tuhanded pidulised üle kogu Eesti. Tänavuse peo kuupäevad 18. – 19. juuli.

Rannapidu korraldav Tre Kontserdid on püüdnud igal aastal pakkuda külastajatele peaesinejatena just käesoleval aastal aktuaalseid artiste, sellest põhimõttest lähtuvalt on ka tänavu laval kahe hetke suurima raadiohiti autorid.

Rannapeo esimesel päeval, 18.07 astub Saaremaa Rannapeol üles Briti drum’n’bassi legend Sigma, kes on elektroonilise muusika austajatele tuttav juba aastaid ning on üliaktuaalne tänu hitloole «Nobody To Love».

Teise päeva peaesinejaks on housemuusika produtsent, esmakordselt Eestit külastav DJ Faul Prantsusmaalt, kelle lugu «Changes» kogu maailmas raadioedetabeleid vallutab.  

Kokku astub Saaremaa Rannapeol kahe päeva jooksul lavale üle 20 artisti ja DJ’d nii Eestist, kui kaugemalt.

Esimese päeva peaesineja SIGMA, tegutseb 2000-ndate aastate esimesest kümnest. Suurem läbimurre toimus neil 2010. aastal, kui koostöös DJ Freshiga valminud lugu «Lassitude» jõudis UK edetabelis saja parima loo sekka. Täna on nende singel «Nobody To Love», aga küündinud mitte enam Top100 hulka, vaid saavutanud UK-s nii singli- kui ka tantsumuusikatabelis esikoha.

DJ FAUL - Prantslasest produtsent ja DJ, kelle suurimaks hitiks on suvine deep-house lugu «Changes». Faul, (Saksa keeles «laisk») lõi oma nime kui pesudonüümi Prantsuse DJ Maxime’ile.

2013. aastal kuulis Faul koos oma kaasprodutsendiga Wad Ad’iga, kuidas ühes Austraalia muusikaprojektis kasutati sample’ina lastekoori. Juba samal aastal kasutasid mehed sarnast sampling’ut oma loos «Changes» ning õigesti tegid - loost sai üleöö rahvusvaheline hitt, saavutades kõrgeima koha Saksamaa ametlikus edetabelis «German Singles chart», millele  järgnesid kõrged kohad edetabelites üle kogu maailma.

Kohtumiseni 18. – 19. juulil Mändjala rannas Saaremaal!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles