Pildid: prints William ja hertsoginna Catherine külastasid Austraalia pärismaalaste püha paika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti prints William ja ta naine, Cambridge´i hertsoginna Catherine külastasid täna Austraalia pärismaalaste püha paika Ulurut.

Samuti olid nad külalisteks Yularas põliselanike giidideks koolitamise akadeemias, edastab Daily Mail.

Prints ja ta naine tänasid sooja vastuvõtu eest.

Neile tutvustati kohalikke tavasid ja relvi ning nad said kingituseks kohalike käsitöömeistrite tehtud asju.

Kuninglik paar osales tseremoonial, milles andis kooli lõpetanutele üle tunnistused.

Üks tunnistuse saanud giididest oli 42-aastane Barbara Kanda, kes kuulub Uluru Mutitjuli kogukonda ning kes on giidina töötanud alates 2012. aastast. Ta jätkab õpinguid, et saada kõige kõrgema tasemega giidiks.

«Prints William vestles minuga, õnnitles mind diplomi saamise puhul ning küsis õpingute kohta. Ta on tõeline džentelmen,» lausus naine.

Prints William kandis heledadid teksaseid ja sinna juurde sobivat hallikat särki. Hertsoginna Catherine`il oli seljas lihtsa lõikega sinakashalli tooni kleit. Selle loojaks on Londoni disainer Roksanda Ilincic.

Sinivereliste kerge riietus oli sobilik, sest õhutemperatuur oli 31 kraadi.

Wikipedia: Uluru, endise nimega Ayers Rock on maailma suurim monoliit.

348 meetri kõrgune, ligi 5 kilomeetri pikkune ja 1,5 kilomeetri laiune punane mägi asub Austraalia Põhjaterritooriumil.  

Uluru koosneb tilliidist ning moodustus umbes 680 miljonit aastat tagasi, kui Austraalia manner asus teistel laiuskraadidel.

Uluru mägi on pärismaalaste püha paik, millel on sadu eelajaloolisis joonsieid. Enimkorduvad joonised kujutavad inimesi, äikest ja välku. Samuti on kuulsad ka sealased niinimetatud röntgenpildid, millel on inimesi, loomi ja linde kujutatud skeleti ja siseelunditega.

 

 

 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles