Eurovisiooni lava on teemandikujuline ja väga suur

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade tänavuse Eurovisiooni lavale
Vaade tänavuse Eurovisiooni lavale Foto: twitter.com/esccph

Eurovisiooni korraldajad lubavad, et tänavune lava saab olema sama suur kui 2009. aastal Moskvas.

Seekordne lauluvõistlus toimub Kopenhaagenis kontserdisaalis B&W Hallerne, mis, erinedes paljuski tavapärasest, on üle 60 meetri kõrge, vahendab esctoday.com.

Nädalavahetusel jõudsid avalikkuse ette mitmed uued pildid, millelt saab näha, et saarena saali keskel asuv lava on teemandikujuline. Sellel saab olema 3000 valgustit, üle 1200 ruutmeetri LED-ekraane ja selle taustaks on teraskastidest koosnev sõrestik. Lava on ligi 20 meetrit kõrge ja selle ehitamiseks kasutati 40 tonni terast.

«Soovisime kõik toimima panna - lava, graafilise väljenduse ja meie slogani #JoinUs. Kui inimesed ütlevad lava nähes, et meenutab teemanti, oleme olnud edukad,» kommenteeris tänavuse Eurovisiooni juht Jan Lagermand Lundme veebisaidile eurovision.tv. «Lava võib olla väga avatud ja veidi suletud. See oskab teha midagi maagilist. Ma ei saa sellest hetkel rohkem rääkida.»

«See on kaugelt kõige suurem valguslavastus, mis Taanis eales tehtud, ja üks suurematest maailmas. Asi, mis selle suureks teeb, on vaatajad. See on tohutult suur aken. Mul tuleb kananahk ihule, kui sellele mõtlen,» ütles valgustuskunstnik Kasper Lange.

Lange sõnul on kõige olulisem ja ühtlasi kõige keerulisem töö see, et televaatajad teeksid visuaalselt vahet kõigil 37 esinejal.

Lava ehitus lõpeb neljapäeval, misjärel toimuvad esimesed tehnilised proovid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles