Toomas Hendrik Ilves: oma kultuurihuvi ei saa teeselda

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schilling 2013, presdient Toomas Hendrik Ilves nautimas festimelu
Schilling 2013, presdient Toomas Hendrik Ilves nautimas festimelu Foto: Laura Oks

Eesti president Toomas Hendrik Ilves avaldas Müürilehele mõtisklusi muusikast, subkultuuridest ja isetekkelisest kultuurist; eestlaste enesehinnangutest, suhtlemisviisidest ning edukusest; äraminemisest ja tagasitulekust; kaasaegsest maailmapildist ning tolerantsemast ja optimistlikumast ühiskonnast.

«Ei ole mõtet olla kunstlik – kui sulle on teatud asi kogu elu meeldinud, siis on see nii ka edaspidi,» vahendab Müürileht kultuuriteadliku presidendi sõnu.

«Oma kultuurihuvi ei saa teeselda – ma tõesti ei mõtle selle peale, mida teised eelistavad,» lisab mees.

Ka presidendiga on vast nii nagu iga teisega: kui miski meeldib, siis läheb ta seda kuulama või vaatama, aga kui see ei ole tema maitse, siis ta lihtsalt ei tee seda. Eks ka presidendina peab inimeseks jääma.

Toomes Hendrik Ilves leiab, et eestlane ei räägi küll alati näost näkku, aga ta on väga aldis suhtlema. President isegi eelistab kirja teel asju ajada: «Pigem saadan SMSi või meili, kui võtan toru ja helistan.»

Lisaks jätkub presidendil ka kiidusõnu Tallinn Music Weeki jaoks, sest see on leidnud sobiva lahenduse, et kutsutakse esinema vähem tuntud bände, kes on siiski teatava taseme saavutanud, ja kõigi nendega on võimalus tutvuda.

Kas ka alternatiivsemat muusikat kuulaval presidendil on oma lemmikbänd välja kujunenud?

«Mul ei ole lemmikbändi, mul on erinevad tujud!» kostab mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles