Kuhu kadus saientoloogiakiriku «ristiema»?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michelle Miscavige 1990. aastatel
Michelle Miscavige 1990. aastatel Foto: Youtube

Kurikuulus saientoloogiakirik asutati ulmekirjaniku L. Ron Hubbardi poolt, kuid selle eesmärk on jäänud paljudele selgusetuks.

Sellesse kirikusse kuulujad, kelle seas on näiteks ka Hollywoodi staar Tom Cruise, elavad teatud reeglite järgi, milles ei tehta järeleandmisi, edastab news.com.au.

Viimastel aastatel on kõige müstilisemaks saientoloogiakirikuga seotud isikuks Michelle Shelly Miscavige, kes on kiriku juhi David Miscavige abikaasa.

Naist ei ole nähtud avalikkuses viimased seitse aastat ning isegi mitte Tom Cruise´i abiellumisel Katie Holmesiga 2006. aastal.

Väljaande The New Yorker ajakirjanikele hakkas sainetoloogiakiriku «ristiemaks» kutsutud naise saatus huvi pakkuma.

Kas ta vangistati, tapeti või astus ta kirikust välja?

Saientoloogiakiriku vastaste sõnul hoitakse Michelle Miscavige`i vastu tema tahtmist kinni, kuna ta soovis selle kiriku saladusi päevavalgele tuua.

1978. aastal sai ta kokku David Miscavige`iga ja nad abiellusid. Neist sai USAs sama kuulus paar nagu seda olid hiljem Hollywoodi näitlejad Cruise ja Holmes.

Saientoloogiakiriku ümber on alati skandaalid olnud, kuid need on ikka lõpuks vaibunud.

Kirikusse kuulujate sõnul ei ole nad Michelle Miscavige´i pikka aega näinud, kuid nad ei usu, et ta kirikust välja astus.

«Ta on alati olnud sainetoloog ning toetanud oma abikaasat, kes on kiriku juht, tema tegemistes. Ta elab lihtsalt oma maailmas,» laususid saientoloogid.

Kinnitamata andmetel hakkas Miscavige`ide abielu lagunema 2006. aastal, kui mees andis naisele restruktureerida nende Sea Org osakonnaga, mis tegeles rahvusvaheliste teemadega.

Michelle Miscavige hakkaski sellega tegelema, kuid siis kadus. Ta peaks praegu olema 53-aastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles