Eakas rootslane nõuab interneti sulgemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml püüab üha enam piirata ka ligipääsu internetti riputatavale infole.
Kreml püüab üha enam piirata ka ligipääsu internetti riputatavale infole. Foto: SCANPIX

Rootsis sai üleöö kuulsaks eakas arvuti- ja internetivihkaja, kelle avalik kiri, milles ta nõuab interneti sulgemist, avaldati internetiväljaandes.

73-aastane Bo Bergman elab Simlångsdalenis, kaugel suurlinnadest, kus on palju arvuteid, telefone ja internet, kirjutab The Local.

Samas ei ole mehele meelt mööda, et on olemas internet ja ta kirjutas kohalikule väljaandele Hallands-Posten kirja pealkirjaga «Internet tuleb sulgeda».

Juhtumi iroonia on selles, et just internetis sai ta kiri avalikuks.

«Minu ettepanek on internet jäädavalt sulgeda. Interneti kasutamisega on liiga kaugele jõutud ja loomulikult vastatakse mulle, et seda ei tehta. Internetti peaks kasutama vaid armee, sest see aitaks siis ühiskonna hävingut ennetada. Tsiviilelust tuleks internet eemaldada,» kirjutas mees.

Rootsi väljaande kirjade osakonna toimetaja Johan Hammerby sõnul on mehe kummalist kirja alates ta avaldamisest loetud 30 000 korda. Tegemist on omamoodi rekordiga, sest see kiri on populaarsem kui talvetormide lood.

«Seda on jagatud sotsiaalmeedias. Lugejad peavad kirja kirjutajat naljakaks vanameheks, kes ei tea, millest ta räägib. Tal ei ole ühtegi korralikku põhjendust, miks internetist peaks loobuma. Tegemist on seega meelelahutusliku kirjaga,» selgitas toimetaja.

Ta lisas, et kui mees oleks oma kirjas ka arvuti- ja internetikeelt kasutanud, siis oleks asi veelgi kummalisem tundunud.

Eaka rootslase sõnul ei ole tal arvutit ning ta ei saa selle tõttu jälgida inimeste reageeringut kirjale.

Mehe kinnitusel «sööb internet meid kõiki nagu õunauss õuna, viies nii hinge kui vaimu».

Hammerby sõnul meeldib talle asjaolu, et see internetti mahategev kiri nii populaarseks osutus.

«Kõige naljakam on see, et ta on internetikuulsus ja ta ise ei tea seda,» lisas toimetaja.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles