Londoni botaanikaaiast varastati maailma üks haruldasemaid taimi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisi-vesiroos (Numphaea thermarum)
Pisi-vesiroos (Numphaea thermarum) Foto: Wikipedia

Londoni kuulsast botaanikaaiast Kew Gardensist varastati maailma üks haruldasemaid taimi – Pisi-vesiroos (Numphaea thermarum)

Tegemist on maailma kõige väiksema vesiroosiga, edastab The Telegraph.

Briti botaanikud päästsid selle liigi väljasuremisest.

Politsei sõnul viidi haruldane taim botaanikaaiast möödunud nädala neljapäeval. See taim kasvas keraamilises potis, mis oli asetatud tiiki.

«Politsei pöörduba avalikkuse poole, et leida Kew Gardensi botaanikaaiast varastatud haruldane taim. Nymphea thermarum viidi Walesi printsessi nimelisest hoonest neljapäeval ajavahemikul 8.30 – 14.55. Taim tõmmati ta kasvukohast välja,» seisis teates.

Pisi-vesiroos on vesiroosiliste sugukonda vesiroosi perekonda kuuluv veetaim.

Looduses seda taime enam ei kasva. Kuni 2008. aastani leidus pisi-vesiroose Aafrikas Rwandas Mashyuzas, kuid sealse tiigi kuumaveeallikas ammendus. See taim kasavas 25-kraadises vees.

2009. aastal suutsid botaanik Carlos Magdalena ja ta meeskond Kew Gardensis kasvatada seemnetest 50 uut taime, mis on maailmas ainsad selle liigi esindajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles